Consultari cu partidele politice

Consultari cu partidele politice"Domnul premier Boc a spus clar ca maine (joi n.r.) nu se adopta bugetul, ci numai principiile acestuia. De asemenea, ne-a zis ca luni vom avea date concrete pe buget, defalcate pe fiecare minister, si abia apoi se vor putea lua deciziile", a spus Cezar Coraci (foto), la finalul discutiilor.

Patronatele au insistat ca prioritatea trebuie sa fie conservarea locurilor de munca actuale si realizarea de investitii pentru crearea de noi slujbe, a precizat Coraci.

"Obiectivul nostru nu este sa planificam asigurari de somaj pentru un an si jumatate", a adaugat el.

In legatura cu ideea inghetarii salariilor, Coraci a mentionat ca, deocamdata se negociaza si ca se ia in calcul si varianta indexarii salariilor in raport cu inflatia, urmand ca abia apoi salariile din sectorul public sa fie inghetate.

"Am cerut sa fie consultate si partidele politice", a mai spus seful UGIR 1903.

Boc: Va fi o investitie masiva a statului in economie, 20% din buget va fi destinat investitiilor

Boc: Va fi o investitie masiva a statului in economie, 20% din buget va fi destinat investitiilorPremierul Emil Boc a anuntat, dupa intalnirea cu patronatele si sindicatele, ca joi va fi luata "o decizie politica in cadrul Guvernului" in privinta bugetului.

Boc a mai precizat ca cele 20 de procente reprezinta 10 miliarde de euro si ca acestea vor fi indreptate catre acele domenii care vor conduce la crearea de noi locuri de munca.

Pogea: Nici un buget al Romaniei, fara consultarea partenerilor sociali

Pogea: Nici un buget al Romaniei, fara consultarea partenerilor socialiMinistrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, ieri , la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele ca bugetul Romaniei nu va mai fi realizat de acum inainte fara consultarea partenerilor sociali.

"Intaresc ce a zis premierul si va asigur ca bugetul nu se va mai construi in Romania de acum fara sa consultam partenerii sociali", a spus Pogea.

El a adaugat ca Romania trebuie privita in ansamblul ei, atat pe parte de investitii, cat si de salarii si componenta sociala, asa cum e normal in orice stat responsabil. In plus, trebuie sa se tina seama si de actualul context international.