1 / 9

Salariile bugetarilor cresc cu 5%

Premierul Emil Boc a spus ca proiectul de buget a fost adoptat in sedinta de ieri a Executivului, dar a precizat ca urmeaza sa aiba loc o noua runda de discutii cu sindicatele la inceputul saptamanii viitoare si ca, daca apar modificari, proiectul va fi rediscutat intr-o noua sedinta de Guvern.

Boc a declarat ca salariile bugetarilor si pensiile vor creste cu 5% in 2009, cat reprezinta si rata inflatiei, iar majorarea va avea loc in doua transe: aprilie si octombrie.

Primul-ministru a mai spus ca in acest an nu vor fi acordate prime bugetarilor si nu vor fi platite orele suplimentare.

Veniturile din resurse interne, luate in considerare la fundamentarea bugetului, reprezinta 31,63% din PIB, fondurile de preaderare reprezinta 0,79%, cele de postaderare sunt de 0,88%, la care se adauga deficitul bugetar de 2% din PIB, a declarat la finalul sedintei de ieri, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Acestea conduc la total resurse de 35,3% din PIB, adica 51,16 miliarde de euro", a spus el.

Din cele 51,16 miliarde de euro, circa 10 miliarde (7% din PIB) vor fi alocate pentru investitii. In ceea ce priveste cheltuielile obligatorii (asistenta sociala, pensii, contributii la bugetul UE), Romania va trebui sa achite 18,7 miliarde de euro. "Celelalte cheltuieli care raman pentru administrare sunt de 22,4 miliarde", a spus el.

Cum va ajuta statul bancile CEC Bank si Eximbank

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri