1 / 7

Basescu vede pozitiva atitudinea tarilor bogate

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la finalul Consiliului European informal de duminica, gazduit de Bruxelles, ca tarile mari furnizoare de resurse ale UE, in frunte cu Germania, au avut "o pozitie pozitiva" privitoare la sprijinirea tarilor din Europa de Est care sunt membre UE.

Traian Basescu a declarat ca reuniunea informala a liderilor din statele UE le-a creat tuturor participantilor sentimentul ca solidaritatea va functiona deplin, in vremuri de criza economica, intre membrii Uniunii, desi summitul nu s-a incheiat cu concluzii, avand un caracter neoficial.

Seful statului a spus ca toate tarile membre ale UE au fost de parere ca solidaritatea este principiul care trebuie sa guverneze statele Uniunii in combaterea efectelor crizei financiare. "Va pot spune ca marii furnizori de resurse, in frunte cu Germania, au avut o pozitie pozitiva cu privire la sustinerea tarilor din Europa de Est, dar cu referire precisa la tarile din Europa Centrala si de Est, membre ale Uniunii Europene", a declarat seful statului roman la Bruxelles.

Basescu a mai aratat ca in cadrul dezbaterilor din Consiliu, s-a cautat o formula pentru ca statele care nu sunt inca membre ale zonei Euro (intre care se afla si Romania) sa fie apropiate de aceasta zona, nu prin nerespectarea standardelor de acces momenda unica, ci prin proceduri care sa garanteze acestor state un confort financiar corespunzator momentului actual.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri