1 / 11

Miza pe Programul Prima Casa

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a declarat ca bancile trebuie sa se asigure ca garantia acordata de stat in cazul programului Prima Casa, prin Fondul de Garantare, functioneaza "imediat" si poate fi executata.

In plus, acesta a declarat ca in momentul in care bancile vor avea riscuri de executie in caz de neplata, vor aparea probleme suplimentare.

"Cam acestea ar fi lucrurile cu care sa plecam la drum: schema simpla, numai (ca n.r.) trebuie sa aveti garantat faptul ca, in caz de neplata, garantia functioneaza imediat si trebuie sa executati garantia. Garantia trebuie sa fie de la Fond (Fondul de Garantare n.r.), sa nu aveti garantie imobiliara”, a declarat Isarescu (foto) la intalnirea cu bancherii si Guvernul pe tema programului Prima Casa.

Potrivit presedintelui Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, proiectul guvernamental Prima Casa va relansa creditarea si va duce la reluarea constructiilor de locuinte.

Programul Prima Casa se adreseaza in special familiilor tinere, care nu au avut niciodata o casa in proprietate si nici nu au luat pana acum un credit ipotecar. Valoarea maxima a creditului ce va fi garantata este de 60.000 euro, iar bancile vor fi incluse in program doar daca solicita un avans de maximum 5% si daca au dobanzi scazute.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri