1 / 11

Patriciu, la cumparaturi pe Bursa din Londra

Black Sea Global Properties (BSGP), un grup controlat de Dinu Patriciu, va lansa oferta de preluare a participatiei majoritare la fondul Rutley European Property.

De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu a cumparat o participatie de 29,9% in cadrul Deutsche Land, pentru 11,4 milioane de lire sterline.

Potrivit unui comunicat de presa, Deutsche Land a fost de acord sa mai emita inca 167,4 milioane de actiuni catre BSGP pentru 12 pence pe actiune. Astfel, participatia grupului detinut de Dinu Patriciu se va mari la 54,1%, urmand astfel sa investeasca inca 20 milioane de lire sterline.

Potrivit reprezentantilor Deutsche Land, aceasta miscare de obtinere de fonduri nu vizeaza achizitii in piata, ci urmareste sustinerea financiara a portofoliului detinut de companie. Deutsche Land a raportat anul trecut pierderi de 82,5 miloane de euro, iar in 2007 pierderile au fost de 15 milioane de euro.

Oferta pentru preluarea Rutley European Property evalueaza intreg capitalul la 12,5 milioane lire sterline (14,6 milioane euro), iar valoarea de piata a fondului - la 446 milioane de lire.

Oferta este cu 107% peste nivelul de 2,9 pence/actiune, de la inchiderea sedintei din 27 martie, 2009.

Consultantul financiar al BSGP este banca de investitii Lazard, condusa de legendarul Bruce Wasserstein. BSGP este detinuta indirect de Rompetrol Holding si ofera sase pence pentru fiecare actiune Rutley.

"Am lansat aceasta oferta intr-o perioada de incertitudine continua pe pietele imobiliare din Europa. Oferta are rolul de a furniza o cale de iesire pentru actionari care doresc transformarea participatiei in numerar, dar are si scopul de a-i sprijini pe cei care vor sa-si mentina investitia. In cazul in care obtinem controlul la Rutley in urma acestei oferte, intentionam sa stabilizam situatia financiara a companiei si sa luam alte decizii pentru a-i imbunatati performantele", a declarat Dinu Patriciu, in comunicatul transmis redactiei Wall-Street.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri