4 / 7

Taieri si la Agricultura

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va reduce numarul agentiilor si institutiilor din subordine de la 33 la 13, fapt ce va conduce la reducerea personalului cu 20%, a declarat ministrul de resort, Ilie Sarbu.

Potrivit ministrului, personalul ministerului a fost deja redus cu 21% (din aparatul central), iar in urma comasarilor va rezulta o reducere cu inca 20%.

"Proiectul de act normativ privind restructurarea Ministerului Agriculturii a fost finalizat de aproape doua luni de zile, l-am prezentat de doua ori in guvern, dar inca nu a fost aprobat", a declarat Ilie Sarbu, citat de NewsIn.

El a precizat ca personalul de la institutiile care vor fi reorganizate ar putea acoperi deficitul de personal de la alte structuri din subordinea ministerului, cum este APIA, unde ar mai fi nevoie de circa 2000 de oameni, dar si Agenti Nationala pentru Pescuit sau APDRP.

"Acesti oameni au experienta si e mai bine sa-i luam pe ei decat sa luam unii fara experienta, care nu cunosc domeniul.", a mai spus Ilie Sarbu.

Ministrul Ilie Sarbu, a anuntat, in 13 iunie, in cadrul unei conferinte de presa, ca ministerul pe care-l conduce a definitivat Proiectul de Reorganizare si restructurare, prin care se reduce numarul institutiilor aflate in subordinea sa cu 67%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri