1 / 4

Romania va iesi din criza la sase luni dupa Germania si Statele Unite

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca Romania va iesi din criza la sase luni dupa ce marile puteri vor inregistra o crestere economica „reala”, precizand ca solutia pentru iesirea din criza este continuarea investitiilor.

"Romania va iesi din criza la sase luni dupa ce piata germana, piata Statelor Unite isi reiau cresterea economica reala”, a spus Basescu. Acesta a afirmat ca solutia pentru iesirea din criza o reprezinta continuarea investitiilor, aratand ca tarile care au avut ca si principal criteriu dezvoltarea pe baza de investitii si modernizare sunt mai putin afectate decat tarile care au mers pe crestere economica pe stimularea consumului.

Presedintele considera ca in al patrulea trimestru al acestui an ar putea fi inregistrate si la noi primele semne ale imbunatatirii situatiei economice.

"Trimestrul III va fi un trimestru in care produsul intern brut va continua sa scada. Ma astept la continuarea descresterii economice si in trimestrul al treilea, urmand ca pe curba de revenire sa intram abia in trimestrul patru din 2009”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri