1 / 4

Ce ministere se incadreaza la capitolul Perdanti

Cel mai mult vor avea de suferit de pe urma rectificarii bugetare Ministerele Dezvoltarii Regionale si Locuintei si Educatiei, ale caror bugete vor fi reduse cu 346,5 milioane lei, respectiv 154,19 milioane lei, potrivit NewsIn.

De asemenea, bugetul Ministerului Sanatatii va fi diminuat cu 113,12 milioane lei, in principal prin reducerea sumelor alocate cofinantarii programelor cu finantare externa nerambursabila.

Ministerul Mediului va pierde 108,32 milioane lei, iar Ministerul Culturii 72,39 milioane lei.

La Ministerul Finantelor, bugetul va fi redus cu 74,573 milioane lei, in special ca urmare a economiilor facute la cheltuielile de personal.

Pe de alta parte, alte bugete administrate de Finante vor fi diminuate cu 107,45 milioane lei, prin reducerea cheltuielilor cu dobanzile cu 453,65 milioane lei, diminuarea transferurilor intre unitati ale administratiei publice cu 100 milioane lei, reducerea contributiei Romaniei la bugetul UE cu 70 milioane lei, diminuarea sumei din fondul national de dezvoltare cu 151,3 milioane lei.

In schimb, cresc sumele alocate rambursarilor de credite cu 150 milioane lei, iar fondul de rezerva se majoreaza cu 517,5 milioane lei.

Ministerul Tineretului si Sportului nu scapa nici el de rectificarea bugetara din aceasta saptamana, bugetul acestui minister fiind redus cu 77,9 milioane lei.

Ministerul Turismului va avea un buget diminuat cu 31,18 milioane lei.

Ministerul Agriculturii pierde la rectificare 18,17 milioane lei, mai ales prin scaderea chetuielilor de personal, Ministerul Afacerilor Externe ramane dupa rectificare cu 19,33 milioane lei mai putin, iar Ministerul Intreprinderilor mici si Mijlocii va pierde din sumele alocate cofinantarii proiectelor externe.

Bugetul Comunicatiilor va fi si el redus cu 43,1 milioane lei, prin diminuarea drastica a cheltuielilor cu bunurile si serviciile, iar fondurile allocate Ministerului Public scad cu 4,27 milioane lei ca urmare a reducerii cheltuielilor de personal, mai arata proiectul de rectificare.

In total, cheltuielile de personal scad cu 126,24 milioane lei, cele cu bunuri si servicii - cu 98,85 milioane lei, alocarile pentru programe cu finantare din fonduri externe se reduc cu 1,71 miliarde lei, iar sumele alocate pentru Fondul National de Dezvoltare se diminueaza cu 151,3 milioane lei. In schimb, cheltuielile de capital cresc cu 342,8 milioane lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri