1 / 5

Geoana, candidatul PSD la prezidentiale

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a fost validat vineri, 2 octombrie, de congresul extraordinar al Aliantei PSD+PC, in unanimitate, drept candidat la alegerile prezidentiale.

"Singura teapa a lui Basescu a fost cea data poporului roman. A distrus Guvernul, a distrus economia, nu-i vom permite sa distruga Romania si veniti alaturi de mine pentru a impiedica aceasta napasta sa se intample", a spus Geoana, citat de NewsIn.

El a cerut "in mod oficial" Congresului sa constante "incetarea existentei coalitiei cu acesti oameni care nu merita niciun cuvant de apreciere".

"Cer Congresului sa retragem sprijinul pentru acest Guvern nelegitim si sa folosim toate mijloacele politice pentru inlaturarea guvernarii Basescu-Boc din Romania", a mai spus Geoana in aplauzele participantilor la Congres.

La randul sau, Ion Iliescu, liderul onorific al PSD, a declarat vineri ca il sustine fara rezerve pe Mircea Geoana la Presedintie, pentru ca a acumulat experienta politica necesara, fostul presedinte marturisind ca alegerea sa nu este una in numele sentimentelor si a inimii, ci a ratiunii si a interesului tarii, anunta 9AM.

"Desigur, Mircea Geoana nu e perfect. Dar comparativ cu ceilalti candidati si mai ales cu Traian Basescu, Mircea Geoana are cateva atuuri care il recomanda pentru aceasta functie de responsabilitate. El este un om pregatit, e un bun profesionist, citeste, spre deosebire de altii, se informeaza nu de la servicii, dar citind. Nu e un rudimentar, stie sa asculte sa comunice, mai are de invatat in toate acestea, dar are o experienta politica pe care a acumulat-o deja si experienta diplomatica net superioara adversarilor sai, esentiala pentru functia de sef de stat, si mai ales pentru a soate tara din izolare”, a declarat Iliescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri