1 / 5

Majorarea impozitelor, inevitabila

Probabil ca Romania va majora in viitor impozitele, dar pana atunci trebuie extinsa baza de impozitare, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care a adaugat ca este nevoie de reducerea cheltuielilor.

"Daca nu am fi taiat cheltuielile, majorarea impozitelor nu era decat o solutie temporara si tot la taieri de chetuieli ajungeam", a mentionat Isarescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a spus ca nefiscalizarea pamantului a fost una din cauzele boomului imobiliar, precizand ca impozitarea pamantului are si rolul de a aduce active in circuitul economic.

Premierul Emil Boc a declarat ca masurile de austeritate ale Guvernului se vor aplica pana pe 31 decembrie 2010, precizand ca fundamentul legal care sta la baza reducerilor de salarii si pensii este principiul constitutional privind restrangerea temporara a unor drepturi, scrie NewsIn.

Toate pensiile vor scadea, in afara de pensia sociala minima de 350 de lei, salariile bugetarilor scad cu 25%, iar niciun salariu nu va fi mai mic de 600 de lei, sunt deciziile pe care le-a luat miercuri coalitia de guvernare si care vor fi adoptate si de Guvern.

Ce masuri de austeritate au luat statele europene

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri