1 / 4

"Ar putea fi mai rau"

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu exista speranta pentru reluarea cresterii economice in viitorul apropiat, avertizand ca "peste trei luni, sase luni sau un an ar putea fi mai rau" decat in prezent.

"Contextul macroeconomic il tot descriem, insa este mai dificil decat ne inchipuiam acum un an, sase luni, trei luni. Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este ca nu exista, in acest moment, semne ca peste trei luni, sase luni, un an ar putea fi mai bine. Ar putea fi mai rau", a spus Vladescu, potrivit NewsIn.

Ministrul Finantelor a mai afirmat ca evolutiile economice de la nivel global au stat la baza "deciziilor extrem de dificile si costisitoare din punct de vedere uman si politic" pe care guvernul este nevoit sa le ia. "Unii incearca sa exprime o oarecare speranta. Finalmente, insa, cifrele statistice ne arata ca aceasta speranta nu este sustinuta in realitate", a conchis Vladescu.

Estimari revizuite

Raiffeisen a revizuit in jos estimarea privind cresterea economica a Romaniei in 2010, de la 1% la zero, pe fondul impactului negativ al masurilor de austeritate anuntate de guvern. O noua contractie a PIB nu este exclusa, avertizeaza analistii Raiffeisen Bank.

Pentru 2011, Raiffeisen estimeaza un avans economic de 3,5%.

estimarea BERD: Romania va avea in 2010 o crestere economica neglijabila, in jur de zero; in schimb, previziunea de crestere pentru Romania in 2011 este de 3%, arata datele BERD;

Fondul Monetar International (FMI) si-a revizuit prognoza de crestere economica de la 1,3% la 0% sau chiar la un numar negativ, de -0,5%, dar se asteapta la reluarea cresterii economiei pana la sfarsitul anului;

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri