Cum se pregatesc managerii de Campionat

Cum se pregatesc managerii de CampionatSotirios Marinidis (foto), CEO-ul Procter&Gamble Romania, intentioneaza sa vizioneze meciurile Campionatului Mondial in masura in care agenda ii va permite, fiind un sustinator al sporturilor de echipa. In plus, datorita diversitatii echipei P&G din Romania, care cuprinde si angajati originari din tari din regiune, a luat decizia ca meciurile sa fie transmise in direct in una dintre salile de birou.

Fiind de origine greaca si cetatenie germana, iar acum avand responsabilitati si pentru zona Serbiei din punct de vedere al business-ului, Marinidis declara ca ii va fi destul de greu sa aleaga echipa favorita intr-o competitie directa. “Sper insa ca toate aceste echipe «de suflet» vor ajunge in etape cat mai avansate ale competitiei”, afirma Marinidis.

La randul sau, omul de afaceri Jean Valvis sustine ca nu va rata meciurile din acest an. “Istoric m-am uitat la fiecare Campionat Mondial de Fotbal, nu am ratat niciunul. Este o adevarata petrecere si este placut sa urmaresti acest eveniment in fata televizorului si cu un vin bun alaturi”, afirma Valvis.

Desi spune ca este atasat sentimental de Grecia, opteaza pentru Brazilia sau Spania ca pretendente la finala.

Nu a participat la niciun campionat mondial in calitate de spectator, singura competitie la care a luat parte fiind o editie a Jocurilor Olimpice. “Nu ma voi deplasa atat de departe. In primul rand sunt foarte ocupat cu pregatirile pe segmentul apelor minerale si al vinului, avem in plan acum si culturile bio. Mai intai trebuie mult focus pe aceste aspecte, pentru a avea ulterior luxul sa plecam atat de departe”, declara Jean Valvis.

Totodata, Shmulik Porre, presedinte si CEO al producatorului de lactate Tnuva, opteaza pentru Brazilia ca invingatoare la aceasta editie a Campionatului Mondial, declarand ca va urmari cea mai mare parte a meciurilor fie acasa, fie in baruri, alaturi de prieteni.

Fara a avea microbul fotbalului, Andrei Vasilescu, director corporate affairs Philip Morris Romania&Bulgaria, spune ca apreciaza sa urmareasca meciuri cu adevarat spectaculoase, “ce-i drept din ce in ce mai rare”. In privinta Campionatului Mondial de Fotbal din acest an, oficialul Philip Morris si-a propus sa vizioneze macar semifinalele si, evident, finala.

“Daca vor avea consistenta in fazele superioare, spaniolii vor fi de nebatut. Ar fi o finala de vis a lor impotriva Braziliei. Deci… Spania”, considera Vasilescu.

Daca ar fi sa numeasca un moment memorabil din timpul unui campionat mondial, Andrei Vasilescu isi aminteste prelungirile sfertului de finala dintre Romania si Suedia la Campionatul Mondial din SUA, in 1994. “Am visat frumos”, declara Vasilescu.

Se declara un mare fan al fotbalului, un microbist impatimit. Giuseppe Parma, country manager Indesit Romania, afirma ca urmareste si isi organizeaza timpul pentru a vedea meciurile importante. “Pentru iubitorii fotbalului, fiecare Campionat este unic si asteptat cu sufletul la gura, ca e doar o data la 4 ani, nu? Cu fotbalul este destul de simplu, ori il iubesti, ori nu te intereseaza. Iar daca faci parte dintre cei care il iubesc, o faci cu toata inima”, sustine Parma.

Fiind italian, este in primul rand suporter al tarii sale, insa considera ca, din punct de vedere realist, Spania are cele mai multe sanse la titlu.
“Cu Vicente del Bosque ca antrenor, titlul de campioni europeni, 8 victorii consecutive si o echipa valoroasa precum a lor, sunt cotati ca favoriti si eu inclin sa fiu de acord. Am sa ma bucur pentru ei pentru ca Spania este pentru mine ca a doua casa”, spune oficialul Indesit.

Intrucat “traieste” meciurile, se implica emotional, se bucura sau se enerveaza destul de tare, a ales sa urmareasca spectacolul sportiv acasa. “Aici imi permit sa nu ma cenzurez si sa traiesc un meci asa cum se cuvine”, afirma Parma.

In anul 1990, la Campionatul Mondial desfasurat in Italia, a participat la meciul Suedia - Scotia. A fost impresionat din alt punct de vedere decat cel fotbalistic.

“Mi-a placut atmosfera si fair-play-ul. A fost singura data cand mi s-a intamplat sa vad fani ai echipelor rivale, intr-o competitie de asemenea anvergura, ca au venit impreuna la meci, au cantat, au fost foarte prietenosi unii cu altii, iar dupa meci, in care invingatoare a iesit Scotia, suporterii Suediei au sarbatorit victoria Scotiei la un loc cu fanii scotieni. Mi s-a parut o dovada incredibila de respect pentru performanta si un spirit fascinant. Suedia si suporterii ei mi-au ramas in minte ca niste oameni eleganti, care stiu sa piarda, lucru care lipseste de pe stadioane in ziua de astazi”, explica Giuseppe Parma.


Italia, printre favoritele finantistilor

Italia, printre favoritele finantistilorNivelul precar de securitate din Africa de Sud este principalul motiv pentru care Vlad Busila (foto sus), partener in cadrul casei de investitii Capital Partners, prefera sa urmareasca la televizor meciurile de la CM de fotbal.

“Voi incerca sa ma uit la cat mai multe meciuri unde sunt implicate echipele de top ale fotbalului”, afirma Vlad Busila, caruia ii e greu sa spuna cine va castiga.

“Exista, ca de obicei, aceleasi favorite - Brazilia si Argentina -, la care se adauga anul acesta Anglia si Spania. Favorita mea a fost si va ramane Italia”, estimeaza bancherul de investitii.

Pentru el, Campionatul Mondial din ’94 va ramane printre cele mai frumoase amintiri pe care le are ca si microbist.

Dorin Badea, seful trezoreriei UniCredit Tiriac: Continentul gazda poate surprinde in premiera

Dorin Badea (foto jos), seful trezoreriei UniCredit Tiriac Bank, spune ca va urmari competitia atat cat ii va permite timpul, cu predilectie meciurile decisive si confruntarile intre echipele puternice participante.

In schimb, nu are niciun plan sa mearga in Africa de Sud, in primul rand pentru ca echipa Romaniei nu participa la aceasta editie, dar si pentru ca perioada in care se desfasoara campionatul este foarte aglomerata pentru el.

“Recomand insa oricui are ocazia sa participe! A trai spectacolul unui meci mare este extraordinar. Din fericire am avut ocazia sa experimentez recent aceasta senzatie in UEFA Champions League, competitie sustinuta de grupul UniCredit”, isi aminteste Badea.

In ceea ce priveste favorita sa la castigarea titlului, Dorin Badea spune ca ii este extrem de dificil sa numeasca o singura tara, intrucat considera ca sunt multe echipe puternice.

“De exemplu, echipele mele favorite permanente sunt Brazilia, Italia si Germania. Apoi Argentina, care vine cu cel mai bun jucator al lumii (Lionel Messi), inconjurat de o pleiada de valori condusa de Diego Armando Maradona, poate cea mai controversata legenda a fotbalului care se poate dovedi a fi cheia succesului sau insuccesului echipei”, argumenteaza seful trezoreriei UniCredit Tiriac Bank.

In plus, este de parere ca nu putem ignora Spania, campioana Europei, “poate echipa cea mai echilibrata in toate compartimentele”, iar lista lui continua cu Serbia, Franta, Anglia si Olanda. Totodata, in opinia sa, continentul gazda poate surprinde in premiera prin Coasta de Fildes ori prin leii neimblanziti ai Camerunului, “si, de ce nu, prin Nigeria, Gana sau Africa de Sud”.

“Lista aceasta lunga asigura premisele ca acest campionat mondial sa se dovedeasca o pledoarie pentru frumusetea fotbalului”, completeaza Badea.

Atunci cand se gandeste la cea mai frumoasa amintire pe care o pastreaza in ceea ce priveste un campionat mondial de fotbal, Dorin Badea considera ca nu are prea multe variante intre care sa aleaga.

“Campionatul Mondial din 1994, cand Romania a ajuns la cateva minute de o semifinala cu Brazilia. Echipa noastra a invins Argentina dupa unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria fotbalului, acel campionat mondial care ne-a facut sa sarbatorim pe strazi mai mult decat oricare altul”, isi aminteste Badea.






Niemann, Hilton: Evident ca Germania va castiga

Niemann, Hilton: Evident ca Germania va castiga„Fotbalul este un sport in care 22 de barbati alearga dupa o minge si in care castiga intotdeauna nemtii", este celebra sintagma rostita de fostul international englez Gary Lineker dupa o confruntare cu reduta nemteasca.

Acesta pare fi principiul dupa care se ghideaza si Friedrich Niemann, directorul general al hotelului bucurestean de cinci stele Athenee Palace Hilton atunci cand trebuie sa dea pronosticuri privitoare la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Chiar daca nu este un microbist infocat, neamtul este, cu siguranta, un nationalist convins. “Tin cu Germania la Campionatul Mondial din Africa de Sud si sunt convins ca poate castiga trofeul”, a declarat seful Hilton-ului din Bucuresti.

Neamtul va urmari Cupa Mondiala doar la televizor, in masura in care timpul i-o va permite. “Nu am vazut pana acum niciun meci de la vreun campionat mondial pe stadion si nici de data asta nu voi merge, in primul rand din cauza distantei. Voi vedea meciurile la televizor”, a mai spus Niemann.

Acesta a mai adaugat ca ar merge la un asemenea eveniment datorita atmosferei create, nu pentru jocul in sine. “Am fost la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, si am apreciat in primul rand atmosfera din jurul fenomenului, si mai putin competitia in sine. Si la un campionat mondial de fotbal as merge din aceleasi considerente, avand in vedere ca nu sunt microbist”, afirma neamtul.

Germania a castigat de trei ori titlul de Campioana Mondiala in 1954, 1974 si 1990.

Seful Radisson: Spania are o generatie de aur

Seful Radisson: Spania are o generatie de aurCum nici Austria si nici Turcia nu s-au calificat la cea de-a 19-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal, austriacul de origine turca Ali Yilmaz Yildirimlar, directorul general al Radisson Blu Bucuresti, cel mai mare hotel de cinci stele din Capitala, a ales sa sustina alte echipe. “Sunt cateva echipe care imi plac mai mult decat altele: Argentina, Anglia si Spania. Mi-ar placea sa vad echipa unei tari africane infruntand una dintre clasicele favorite, ar fi grozav”, a declarat, pentru Wall-Street, austriacul.

Acesta considera ca Spania este in acest an marea favorita a competitiei. „Cred ca echipa actuala a Spaniei este generatia lor de aur. Dar nici Brazilia si Argentina nu trebuie subestimate”, explica seful Radisson.

Desi si-a propus sa vizioneze toate meciurile, Yilmaz Yildirimlar este constient ca nu va avea timpul necesar pentru asta. “Din fericire am conditiile perfecte pentru a viziona meciurile chiar aici in hotel, pe Light Bla Terrace, unde avem plasme mari, bere si mancare excelenta, asa ca voi vedea aici o parte din meciuri, impreuna cu prietenii si partenerii de afaceri. Alte meciuri le voi vedea acasa impreuna cu cei doi fii ai mei, care sunt si ei pasionati de fotbal".

Cea mai vie amintire de la un campionat mondial de fotbal este, pentru Yildirimlar, eliminarea lui Zinedine Zidane in finala competitiei din 2006. “Un moment care nu se uita este eliminarea lui Zidane din finala cu Italia. In ultimul sau meci dinaintea retragerii, cariera lui Zidane s-a incheiat in mod regretabil, starnind controverse dupa ce l-a lovit violent cu capul in piept pe jucatorul italian Marco Materazzi. Zidane a adus Franta in avantaj executand cu sange rece un penalty, dupa ce anterior Materazzi egalase printr-o lovitura cu capul la centrarea din corner a lui Andrea Pirlo. Gestul lui Zidane impotriva lui Materazzi, cu numai 10 minute inainte de incheierea prelungirilor, l-a costat pe Zidane al doilea titlu mondial si cu siguranta legenda fotbalului francez va fi bantuita mereu de amintirea acelui moment de nebunie”, rememoreaza, cu lux de amanunte, Yildirimlar.














Bogdan Nitu, Webstyler: Mizez pe Brazilia, dar tin cu Serbia si Olanda

Bogdan Nitu, Webstyler: Mizez pe Brazilia, dar tin cu Serbia si OlandaBogdan Nitu (foto), director general al agentiei Webstyler, declara ca va urmari foarte multe din meciurile Campionatului Mondial de Fotbal, o optiune fiind vizionarea acestora la teresa, in agentie, alaturi de cati mai multi prieteni.

In urma cu 2 ani a participat la Campionatul European de Fotbal, unde a vazut toate meciurile echipei Romaniei. Spune, ca desi i-ar fi placut, nu va putea participa la Campionatul Mondial din Africa de Sud intrucat va participa timp de o saptamana la Cannes Lions.

Un turneu final e, intr-adevar, o experienta aparte. Si acum mai am o pana portocalie luata din palaria unui olandez. Din pacate, la World Cup nu voi merge. Voi fi plecat o saptamana la Cannes Lions, fix in timpul mondialelor, si nu imi permit si alt timp liber intr-o perioada atat de scurta. Daca mergi la Mondiale, n-ai cum sa stai mai putin de o saptamana (cu tot cu drumul pana acolo). Apoi, cred ca mi s-a parut prea complicat. Insa, in ultimul an am fost implicati in campanii legate de fotbal (EuroArena Coca-Cola in 2008, Fotbal Adevarat - Timisoreana in 2010) si acum avem un proiect legat de World Cup. Vom avea niste «ochi» acolo prin care vom vedea Mondialul”, spune Nitu.

Spune ca are o teorie prin care vede castigatoare o tara din America de Sud. “Logica e asa: in istoria campionatelor mondiale, statistica spune, cu o singura exceptie, ca atunci cand s-a jucat in Europa cupa a fost castigata de europeni (Italia, Germania, Anglia, Franta), iar atunci cand s-a jucat oriunde in afara Europei, cupa a fost castigata de sud-americani (Brazilia, Argentina, Uruguay). Exceptia de la regula o reprezinta Suedia 1958, editie castigata de Brazilia. Mai mult, incepand cu 1962 a existat o alternanta continua privind castigatoarea intre Europa si America de Sud. E randul sud-americanilor”, explica Bogdan Nitu.

Astfel, managerul Webstyler mizeaza pe Brazilia, a doua optiune fiind Argentina. In ceea ce priveste echipele favorite, Nitu va tine cu Serbia si Olanda. “Cu sarbii pentru ca au un spirit de lupta fantastic si cu olandezii pentru ca au jucat si joaca cel mai frumos fotbal din Europa. M-as bucura foarte mult daca Olanda mi-ar strica pronosticul”, afirma Bogdan Nitu.

Ca spectator, a fost doar la Campionatul Mondial de Fotbal, unde cea mai frumoasa amintire este meciul Romania - Olanda, 0-2.

“Aveam nevoie de victorie si, la 5 minute dupa golul de 0-1, 10.000 de romani au inceput sa cante «Desteapta-te, romane!». Si acum ma trec fiori cand imi amintesc. Ca telespectator, la mondiale, nu pot uita meciul Romania - Argentina din 1994. Eram la tara si vedeam meciul pe un televizor mic, alb-negru. Emotii ca atunci nu am mai avut niciodata la un meci. Sau poate am avut, in sferturi, la Romania - Suedia, 5-6. Si acum ii «reprosez» lui Iordanescu ca n-a avut curaj sa-l bage in poarta pe Preda pentru penalty-uri, mai avea o schimbare. Il luase la Mondiale pentru ca aparase foarte multe lovituri de penalty in acel an la Petrolul”, povesteste Nitu.

Orlando Nicoara, Apropo Media: Argentina, Brazilia si Spania

Orlando Nicoara, Apropo Media: Argentina, Brazilia si SpaniaLa randul sau, Orlando Nicoara (foto), director general Apropo Media, spera sa vada cat mai multe din meciurile de la Campionatul Mondial, mizand insa pe cele difuzate in week-end si seara.

“Nu voi ajunge pana in Africa de Sud. Poate as fi mers cu tatal meu daca se califica Romania, asa nu prea am motivatie, plus e prea departe si m-au «speriat» stirile despre criminalitatea din Africa de Sud”, afirma Nicoara.

Preferintele sale se impart intre Argentina, Brazilia si Spania.

Cea mai frumoasa amintire este legata de Campionatul Mondial de Fotbal din anul 1986. “Am tinut un caiet cu toate meciurile, scorurile, marcatorii, clasamente, tot, desi a fost un mondial care nu a fost transmis la tv in Romania”, spune Orlando Nicoara.

De asemenea, Augustin Roman, director general Intact Interactive, declara ca nu va rata cu siguranta meciurile transmise seara si va urmari emisiunile dedicate campionatului. Acesta sustine ca, desi Romania nu va participa, Campionatul Mondial este “cea mai savuroasa” competitie de fotbal – multe vedete, mult spectacol desfasurat intr-un timp concentrat.

Poate daca s-ar fi desfasurat in Europa, ar fi mers macar la un meci, spune Roman. Acum isi permite doar un exercitiu de imaginatie. “Mi-ar fi placut sa vad un meci Italia - Brazilia, care au sanse sa se intalneasca in semifinale din ce am vazut in programul competitiei. Pragmatismul italian vs. fotbalul euforic al brazilienilor”, afirma Augustin Roman.

Si in cazul sau preferintele sale se indreapta spre o echipa spectaculoasa precum Brazilia, Argentina sau Spania.”Pentru ca fotbalul inseamna emotie, bucurie, placere ... O echipa mai langa sufletul meu este Spania si mi-as dori sa castige. Interesanta este si combinatia Capelo - Anglia, s-ar putea sa vedem din nou o echipa a Angliei cu un cuvant greu de spus”, crede Roman.

Vorbind doar in calitate de telespectator, cea mai placuta amintire este Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 – golurile lui Gheorghe Hagi sau Ilie Dumitrescu, meciuri care “scoteau romanii in strada”. “Atunci m-am bucurat foarte mult si pentru victoria Braziliei, portarul lor, Taffarel, fiind idolul meu in copilarie, cand ii scanam practic toate miscarile din poarta si incercam sa-l imit si eu in senzationalele meciuri dintre blocuri, cu mingea de 35 si poarta din 2 bolovani”, isi aminteste Augustin Roman.


Momente de aur amintiri, amintiri, amintiri

Mihai Seceleanu, CEO-ul publisherului online InternetCorp., isi aminteste de finala Germania – Brazilia, urmarita in urma cu opt ani intr-un pub englezesc din Copenhaga.

“In 2002 participam la un proiect studentesc in Danemarca, ocazie cu care am vazut finala Germania - Brazilia intr-un English pub din Copenhaga. Atmosfera era spectaculoasa: eram inconjurat de danezi, nemti si alte nationalitati. Pe o masa dansau trei brazilience, toata lumea era in extaz (mai putin eu care tineam cu Germania - culmea, dar danezii nu tineau cu fratii lor europeni, ulterior am aflat ca nu sunt cele mai «prietene» popoare), iar berea curgea in valuri (chiar daca era 6 euro). Iar finalul tin minte ca a fost teribil de emotionant: toti jucatorii Braziliei s-au infasurat in drapelul tarii si s-au asezat in genunchi in hora, in mijlocul terenului, tinandu-se de mana si rugandu-se sau multumind Divinitatii”, povesteste Seceleanu.

De la acest Campionat Mondial va urmari in special fazele finale ale competitiei, mizand pe Brazilia, tara care in opinia sa are “sanse reale sa castige turneul”.

Pe de alta parte, Adrian Stanescu (foto), country manager Thinkdigital Romania&Moldova, si-a pus la punct un plan detaliat pentru a putea urmari cat mai multe din competitiile din acest campionat.

“In afara de fotbal, eu sunt pasionat si de pariurile sportive. Asa ca meciurile de la pranz le voi vedea pe Internet, la birou – am incercat sa nu imi fixez prea multe intalniri in jurul orelor respective, sa pot sa trag cu ochiul si la meciuri intr-un colt al ecranului laptopului. Practic am rezervat deja ¼ din ecran pentru meciuri si ¼ din ecran pentru website-ul de pariuri online pe care am cont, unde pot sa pariez in timpul meciului, in direct, in orice moment al meciului, pana in ultimul moment. Seara si in week-end-uri o sa le vad la TV, impreuna cu prietenii, si atunci organizam un fel de campionat de pariuri intre noi. Nu vreau sa ratez principalele meciuri jucate de cele 6 favorite ale Turneului: Brazilia, Spania, Argentina, Anglia, Italia si Germania si in niciun caz meciurile din sferturi, semifinale si finale. Dar cred ca sunt si cateva echipe care vor face o figura frumoasa si vom avea multe surprize”, spune Stanescu.

In opinia sa, anul acesta titlul se va disputa intre Argentina si Spania.

“Mie imi place fotbalul spectacol! Imi plac fazele fierbinti, jocul imprevizibil, imi place viteza si ingeniozitatea jucatorilor in construirea fazelor de joc. Imi place sa vad o strategie buna de joc, dar prefer spiritul si jocul imprevizibil al sud-americanilor, in fata jocului pragmatic al nemtilor, de exemplu. Echipa mea favorita este Argentina, mi-ar placea tare mult sa o vad in finala sau chiar castigatoare. Pe Argentina voi paria anul acesta”, declara Adrian Stanescu.

Pentru Mugur Patrascu, managing partner iLeo, un campionat mondial reprezinta “spectacol si mai putin o insiruire de meciuri”. “Ca urmare meciurile pe care o sa le vad tin de anturaj, echipe si in general oportunitati. Sper sa prind 6-8 meciuri. E cam tarziu pentru a merge in Africa de Sud, deci peste 4 ani, poate”, spune Patrascu.

Echipa sa favorita este Anglia. “Imi place campionatul lor si cultura fotbalului de acolo. E mai mult o dorinta decat un prognostic, dar Anglia sa fie”, argumenteaza Mugur Patrascu.

Oana Solca, sef de propuneri online si dezvoltare web la Romtelecom, cel mai important operator de telefonie fixa pe piata locala, crede ca acest turneu final va fi castigat de nationala Argentinei, echipa pe care o si sustine.

Ce inseamna un astfel de eveniment pentru managerul Romtelecom?

“Bucuria oportunitatii de a urmari online Campionatul Mondial de oriunde m-as afla”, explica Solca.


Brokerii: Argentina este favorita la castigarea titlului mondial

Brokerii: Argentina este favorita la castigarea titlului mondialChiar daca programul de lucru nu le permite vizionarea tuturor meciurilor din Campionatul Mondial de Fotbal, Nicu Grigoras si Gabriel Aldea, brokeri la Intercapital Invest, spun ca vor vedea doar ultimul meci al zilei si pe cele din week-end.

Niciunul din ei nu va merge in Africa de Sud pentru a viziona meciurile CM, desi tentatia exista.

“Daca ar fi participat Romania tentatia ar fi fost foarte mare. In primul rand datorita faptului ca sunt un mare sustinator al echipei nationale si in al doilea rand datorita tarii organizatoare. Cred ca e o destinatie foarte interesanta pentru un concediu. Un mic impediment a fost totusi si criza”, a explicat Nicu Grigoras (foto).

Argentina cu vedeta Messi este favorita la castigarea titlului mondial in viziunea celor doi brokeri consultati.

Nicu Grigoras spune ca este prima sa optiune, argumentand cu prezenta in echipa a celui mai bun jucator al momentului, Lionel Messi. De asemenea, tari precum Spania, Brazilia, Anglia au sanse la acest turneu final, in opinia sa.

Si Gabriel Aldea, director departament front office la Intercapital mizeaza tot pe Agrentina. “Pare sa aiba cea mai valoroasa echipa, il are component pe cel mai bun jucator al momentului - Messi. Are insa si un punct slab - antrenorul – Maradona”, a explicat Aldea.

Pentru ambii brokeri, unul din cele mai memorabile momente de la un Campionat Mondial de fotbal este cel din Statele Unite ale Americii, din 2004, in care Romania a invins Argentina in sferturile de finala.

” Unul dintre meciurile memorabile ale nationalei de fotbal a Romaniei a avut loc la campionatul mondial de fotbal din SUA 1994. Romania vs Argentina, terminat cu scorul de 3-2 si soldat cu eliminarea Argentinei, una din favoritele la titlu in acel an, este una dintre cele mai mari performante ale fotbalului romanesc si amintire de neuitat pentru orice microbist”, isi aminteste Nicu Grigoras.

De asemenea, cum bursa ramane principala pasiune a celor doi microbisti, niciunul nu pariaza pe meciurile de fotbal, ci doar pe cresterea sau scaderea actiunilor in fiecare zi de tranzactionare.


Surprizele Campionatului Mondial vor fi Olanda si Portugalia

In acest Campionat Mondial vor fi 64 meciuri pe durata a 25 de zile. Din cele 25 vor fi 15 zile (lucratoare luni-vineri) in care meciurile incep la ora 14:30, apoi la 17:00, apoi la 21:30.

Adrian Ciortan (foto), reprezentant control intern la Intercapital Investment Management, spune ca nu va putea vedea decat meciurile de seara, cele de sambata si duminica – in total 36 de meciuri.

El isi doreste sa ajunga la un Campionat Mondial, dar nu o va face in acest an.

Pronosticul sau in ce priveste castigatoarea CM este Argentina, argumentul principal fiind Messi.

“El poate castiga un meci de unul singur. Va da totul din el si are de unde, slava Domnului. Apoi este si Higuain langa el, care este un atacant complet. Are aparare buna, si inchizatori destul de buni. Sper sa fie muncitori. Daca vor fi muncitori si vor alerga cat trebuie totul ramane in sarcina lui Messi. Puncte slabe: portarul si antrenorul. Sper si imi doresc sa nu conteze. Apoi au grupa relativ usoara. Vor iesi pe locul 1 si vor juca cu locul 2 din grupa A, care va fi o echipa mai slaba ca ea. Apoi in sferturi pot sa cada cu Germania care nu cred ca va emite pretentii. Va urma Spania in Semifinale, va fi 50-50, un pic de noroc poate chiar lovituri de la 11 metri, si in finala se poate intampla orice. Inclusiv sa castige Argentina”, a explicat Ciortan.

In opinia sa, sunt 4 formatii care emit pretentii si au si cu ce se lauda: Brazilia, Argentina, Anglia si Spania.

Astfel, Brazilia are o traditie foarte buna la Campionatul Mondial, un lot valoros si un antrenor cu personalitate. Argentina are geniul cu ea (Messi). “Cand ai asa ceva si nu castigi CM e doar vina antrenorului”, crede Adrian Ciortan.

”Anglia are cativa jucatori, sa zicem batrani, cu care se poate face o treaba extraordinara (Lampard, Gerard si Roney) si un antrenor foarte siret si bine pus la punct. Spania este Campioana Europei, este formata din Barcelona si Real Madrid, deci este o trupa care are tot dreptul sa emita pretentii. In viziunea mea, surprizele campionatului sunt Olanda si Portugalia”.

Cea mai placuta amintire a sa de la un Campionat Mondial de Fotbal este un meci Suedia – Danemarca, aranjat dinainte pentru ca ambele aveau posibilitatea sa se califice si sa scoata Italia din joc. “Eu am pariat X solist (n.r. – scor egal), iar in minutul 20 scorul era 2-0 pentru Danemarca. Bineinteles ca in minutul 93 al meciului era 2-2, dar am trecut prin tot felul de stari, de la agonie la extaz”, a explicat Ciortan. El a mentionat ca obisnuieste sa parieze la meciurile de fotbal.




Ghergus, Confident Invest: Anul acesta as miza pe Argentina

Ghergus, Confident Invest: Anul acesta as miza pe ArgentinaDesi afirma ca fotbalul este departe de a fi o pasiune pentru el, Nicolae Ghergus, director general al Confident Invest, considera ca nu se poate tine deoparte de Campionatul Mondial, mai ales ca informatia “va curge” pe toate canalele media.

“De la o anumita faza in sus, cam de la nivelul sferturilor de finala, vor fi destule meciuri pe care nu le poti rata”, declara Ghergus.

Dupa ce a participat la unele meciuri ale Campionatului European din Elvetia, impreuna cu multi prieteni si reprezentanti din piata de capital, afirma ca Africa de Sud este o locatie indepartata, desi este o tara extrem de exotica, insa nu ia in considera o deplasare in acea tara din cauza ca nici nationala Romaniei nu va juca si nici turismul nu poate fi practicat liber din cauza riscurilor sociale ridicate.

“Probabil vor merge la urmatorul Campionat European de Fotbal din Ucraina - Polonia, parte pentru meciuri si fenomenul fotbalistic, parte din motive turistice”, spune reprezentantul Confident Invest.

Ghergus mizeaza ca Argentina va castiga CM 2010, pe motivul ca numai intr-o nationala puternica nu exista loc pentru Diego Milito si Esteban Cambiasso, castigatori cu Inter Milano ai Champions League.

El mai spune ca prefera meciurile vazute intr-un bar alaturi de prietenii si ca nu vrea sa parieze pe scorurile meciurilor, afirmand: “Nu fac asta toata ziua pe Bursa? De unde atata adrenalina?”.

“Am visat in '94 ca vom juca o semifinala cu Brazilia. Preferam sa ne bata mar brazilienii, decat sa ne batem singuri cu Suedia”, vorbeste Ghergus despre cea mai placuta amintire de la un Campionat Mondial de Fotbal.

Dorin Boboc, Allianz Tiriac Pensii Private: Favorita mea este Spania

Dorin Boboc, Allianz Tiriac Pensii Private: Favorita mea este SpaniaDorin Boboc (foto), director de investitii in cadrul Allianz Tiriac Pensii Private, spune ca va urmari, in principal, cu mare interes meciurile Spaniei si Braziliei la acest campionat mondial in lipsa selectionatei Romaniei.

“Urmaresc des meciurile de fotbal atat din competitiile europene, cat si din cele mondiale ca acesta care incepe zilele urmatoare. Cred ca acest campionat ar putea fi castigat dintre echipele din Europa de echipa Spaniei, iar dintre cele de peste Ocean, de echipa Braziliei”, a spus Dorin Boboc.

El a adaugat ca favorita sa este echipa Spaniei. “Imi plac echipele care au un joc dezinvolt, ofensiv si placut ochiului din punctul de vedere al spectacolului”, detaliaza Boboc, adaugand ca din pacate va vedea intreaga competitie de acasa.

“Din pacate voi savura toate meciurile de acasa. Am foarte multa treaba in tara in acest context economic foarte dificil si nu am timp sa calatoresc sa vad niciun meci direct de pe stadion, in Africa de Sud”, a mai comentat el.

Boboc spune ca nu a fost nevoit sa faca nicio pregatire speciala, insa explica ca va urmari toate meciurile Campionatului Mondial la fel ca si pe cele din liga campionilor in sistem HD.

Si Florin Ciobanu, Marketing Manager in cadrul Opel, se va uiat la majoritatea meciurilor, cel putin dupa faza optimilor. “Intentia de a ajunge la CM apare inevitabil la orice microbist, dar geografia nu ne ajuta deloc in acest an”, afirma Florin Ciobanu.

In opinia sa, Argentina este prima optiune pentru castigarea cupei mondiale, are un joc surprinzator si un antrenor excentric. “Sunt sanse mari sa faca o surpriza frumoasa, in cel mai pur spirit fotbalistic. Anglia este insa selectionata pe care o sa o urmaresc cu cel mai mare interes.

La randul sau, Costi Stratnic, director vanzari in cadrul Omniasig, companie membra a Vienna Insurance Group (VIG) spune ca va urmari la acest campionat in special jocul Argentinei.

"Nu voi putea urmari chiar toate meciurile Campionatului Mondial de Fotbal si de asemenea nu voi putea merge pe stadion, dar cred ca va castiga Argentina, datorita lui Messi”, a spus Stratnic.

Chiar daca nu va putea urmari niciunul din meciuri pe stadion, Stratnic a inceput pregatirile in vederea vizionarii meciurilor inca de acum o luna."Mi-am luat un televizor nou acum o luna, full HD, la care intentionez sa vad si meciurile campionatului", detaliaza managerul Omniasig.




Tim Wilkinson, DTZ Echinox: Anglia are o sansa, insa cred mai mult in Olanda

Tim Wilkinson, DTZ Echinox: Anglia are o sansa, insa cred mai mult in OlandaTim Wilkinson (foto), co-director executiv al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, spune ca isi doreste sa vada cat mai multe dintre meciurile Campionatului Mondial, chiar pe toate, insa nu planuieste sa mearga la Johannesburg.

“Imi place sa vad meciurile cu prietenii si incerc sa conving cat mai multi dintre prietenii mei romani sa sustina echipa Angliei. Pana acum chiar mi-a reusit. In week-end-ul finalei voi fi la Londra si voi trai de acolo emotia meciului, in caz ca ajungem atat de departe”, spune britanicul.
In opinia sa, Anglia are, ca intotdeauna, o sansa la prima pozitie, dar echipa tinde sa fie sub asteptari la campionatul mondial. Wilkinson crede insa ca Olanda ar putea sa castige campionatul.

“Am fost in Italia in anul 1990, in timpul campionatului mondial, si in Franta in 1998, iar atmosfera din tara gazda in perioada campionatului mi se pare incredibila. Insa cea mai intensa amintire de la un meci de campionat este cea din semifinala dintre Anglia si Germania, din anul 1990”, povesteste Tim Wilkonson.

Ionut Petcu, The Advisers/Knight Frank: Noua campioana va fi Spania

Ionut Petcu, The Advisers/Knight Frank: Noua campioana va fi SpaniaIonut Petcu (foto), senior consultant in cadrul diviziei de terenuri a companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, spune ca de obicei vizioneaza doar meciurile echipelor importante: Spania, Argentina si Brazilia.

“Unul dintre motive ar fi lipsa timpul necesar pentru vizionarea tuturor meciurilor din campionat. Al doilea motiv este spectacolul pe care il ofera aceste echipe. Echipele mari raman echipe mari si din punct de vedere al show-lui si al frumusetii jocului pe care le ofera”, afirma consultantul The Advisers/Knight Frank.

Ionut Petcu crede ca noua campioana va fi Spania, pentru ca are jucatori foarte buni, care formeaza o echipa bine sudata, deoarece joaca de mult timp impreuna.

“Daca vorbim de jucatorii lor, printre preferatii mei se numara: Iker Cassillas, Fernando Torres si Carles Puyol”, adauga Petcu.

Cristian Ustinescu, DTZ Echinox: Victoria ar putea apartine unei echipe surpriza

Cristian Ustinescu, DTZ Echinox: Victoria ar putea apartine unei echipe surprizaCristian Ustinescu (foto), seful departamentului de investitii al DTZ Echinox, spera sa vad cat mai multe dintre meciurile din campionat, in compania prietenilor si in fata unei beri reci.

“Ma bucur la fel de mult de un meci in living-ul propriu sau al unui prieten, ca si pe terasa unui bar sau intr-un pub sportiv. Optiunea pentru o varianta sau cealalta depinde de anturaj. Intrucat suntem o gasca mare de microbisti la birou, cred ca vom petrece multe din serile ce urmeaza impreuna, in pub-ul Fourteen, o gazda prietenoasa si primitoare”, spune Ustinescu.

Desi a fost invitat sa participe la Campionatul Mondial in loja unui client, consultantul nu va merge intrucat prioritatile personale, de familie, il tin in perioada aceasta la Bucuresti.

In ceea ce priveste echipa castigatoare, Spania este favorita, insa Ustinescu este rezervat.

“Cred ca cele mai mari sanse de castig le are Spania, dar victoria ar putea apartine, de asemenea, unei echipe «supriza» ale carei sanse inainte de inceperea campionatului ar fi neinsemnate”, a adaugat specialistul DTZ Echinox.


Managerii din constructii le vad castigatoare pe Germania sau Brazilia

Managerii din constructii le vad castigatoare pe Germania sau BraziliaMarius Dragne (foto), marketing manager in cadrul producatorul de BCA Xella pe regiunea Europei de Sud-Est, ar fi luat in calcul sa mearga la Campionatul Mondial din Africa de Sud in masura in care nationala de fotbal a Romaniei ar fi obtinut prezenta la turneu.

Fiind un mare pasionat de fotbal, Dragne, care reprezinta pe piata locala cel mai mare producator mondial de BCA, isi va face timp sa urmareasca cele mai importante meciuri ale competitiei.

“Desi timpul liber nu este foarte generos, voi incerca totusi sa urmaresc cele mai importante partide ale competitiei, in special pe cele de seara si rezumatele din noapte. Brazilia este preferata mea, are in spate o istorie remarcabila si jucatori fabulosi, care fac diferenta in teren. Cred totusi ca Spania poate fi <<surpriza>> acestui Mondial”, spune Dragne.

Brazilia este vazuta castigatoare a turneului din Africa de Sud, potrivit unui raport al companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC), in vreme ce echipa Spaniei a triumfat in finala Campionatului European de Fotbal din 2008.

Pe de alta parte, Ioan Mezei, directorul general al Andreas Stihl Motounele, subsidiara locala a grupului german Stihl, crede ca Germania va triumfa, desi in finala UEFA Champions League din mai, in care s-au confruntat Internazionale Milano si Bayern Munchen, a sustinut echipa italiana.

Meciurile de la campionatul mondial le va avea acasa, in fata unui LCD cu o diagonala de aproape 1,2 metri.

“Am acasa televizoare HD (High-Definition – n.red.), printre care si un LCD de 46 de inchi (1,16 metri; 1 inch = 2,54 centimetri – n.red.), care este favoritul meu”, afirma Mezei.



George Lemnaru, eRepublik:

George Lemnaru, eRepublik:Spania este considerata favorita la castigarea turneului final din Africa de Sud si de George Lemnaru, cofondatorul si directorul operational al eRepublik Labs, compania care dezvolta eRepublik, unul dintre cele mai populare jocuri online la nivel mondial.

“Are un lot ce este puternic nu doar din prisma valorii fiecarui jucator, ci si ca echipa”, isi explica Lemnaru preferinta pentru campioana Europei.

Cu toate acestea, managerul va sustine “echipele mici cu joc spectaculos”.

Desi ii place fotbalul, managerul priveste tot mai rar un meci de fotbal datorita timpului pe care il dedica dezvoltarii jocului eRepublik, care in prezent are peste 350.000 de utilizatori la nivel global.

“Ma bucur ca reusesc sa merg saptamanal sa joc fotbal. Altfel, meciurile importante de la televizor reprezinta doar o ocazie sa ma intalnesc cu prietenii”, mai spune cofondatorul jocului de strategie politica, economica si militara.

Managerii din grupul Leo Burnett tin cu Spania

Managerii din grupul Leo Burnett tin cu SpaniaCea mai frumoasa experienta de la un Campionat Mondial a fost pentru Raul Man, Communication Manager al agentiei de media Starcom, meciul Romania-Argentina 3-2, din 1994. Atunci, dupa golul lui Hagi, Man a plans de fericire si a iesit in strada. La campionatul din acest an, managerul intentioneaza sa se uite la majoritatea meciurilor, chiar daca nu va merge pana in Africa de Sud pentru a le vedea live.

Raul Man crede ca Spania va castiga campionatul deoarece “practica cel mai frumos fotbal, sunt un grup foarte bine organizat si disciplinat tactic. E o placere sa-i vezi”.

Si favorita lui Victor Stroe (foto), planning director la Leo Burnett, este tot Spania, pe care o vede si pretendenta la titlul de campioana mondiala, alaturi de Brazilia. “Spania este campioana Europei, iar Brazilia are cei mai buni jucatori, la nivel individual”, explica managerul.

Cea mai frumoasa amintire a lui Victor Stroe este de la Campionatul Mondial din Italia, 1990, cand Romania a invins Rusia cu 2 la 0. Marius Lacatus a dat atunci gol din penalty, dupa ce ii fusese anulata prima executie.

Laurentiu Dumitrescu, managing partner la Digital Star, crede ca Spania, favorita lui, va castiga turneul deoarece are un lot de jucatori buni care joaca in campionate puternice si, in plus, un grup omogen de jucatori carora le face placere sa joace impreuna si sa castige. Cea mai placuta amintire a lui Dumitrescu de la un Campionat Mondial, si totodata cea mai trista, este meciul Romania-Suedia din 1994, cand nationala a pierdut in prelungiri, dupa victorii in meciurile cu Columbia, SUA si Argentina.

Meciul contra Columbiei, cea mai frumoasa amintire a lui Bogdan Prajisteanu

Meciul contra Columbiei, cea mai frumoasa amintire a lui Bogdan Prajisteanu“Ziua mea de nastere de acum 16 ani, 19.06.1994. Este ziua care a gazduit una dintre cele mai frumoase amintiri ale fotbalului romanesc: meciul contra Columbiei”, povesteste Bogdan Prajisteanu, managing director la Mediaedge:cia Romania. “Nimeni alta decat echipa pe care Pele o vedea favorita la castigarea Campionatului Mondial. Asprilla, Rincon, Valderrama, Valencia. Jucatori in fata carora nu parea sa avem vreo sansa. Tricolorii au facut un meci extraordinar. Au deschis scorul prin Raducioiu (16) si l-au majorat prin Hagi (34), care a marcat golul Campionatului Mondial, o «diagonala» de la 30 de metri in vinclul portii lui Cordoba, carte reprezinta cea mai frumoasa amintire a mea ca telespectator la un campionat mondial. Pana la pauza, columbienii au redus diferenta. A inscris Valencia in minutul 43. Meciul s-a terminat 3-1, dupa reusita aceluiasi Raducioiu (88), care a marcat dupa o pasa de 50 de metri de la Hagi”.

Echipa cu cele mai mari sanse la campionatul de anul acesta este, potrivit lui Prajisteanu, Spania, deoarece joaca in forta si spectaculos si aliniaza in acest moment echipa cu cele mai valoroase vedete de fotbal din punct de vedere financiar din lume.

Managerul intentioneaza sa se uite, in limita timpului disponibil, mai ales la meciurile echipelor cu sanse la titlu: Spania, Argentina, Anglia, Olanda, Brazilia, Portugalia, Franta si Germania.

Balaceala in fantanile din Roma de bucurie ca a castigat Italia

Balaceala in fantanile din Roma de bucurie ca a castigat ItaliaPentru Jorg Riommi, directorul de creatie al Saatchi&Saatchi cu origini italiene-germane, cel mai frumos moment legat de fotbal a fost cand Italia a castigat Campionatul Mondial in 2006. “Impreuna cu niste prieteni si cu multi alti locuitori ai Romei, am sarbatorit printr-un tur inot al principalelor fantani din Roma. Balaceala in fantana Bernini din Piazza Novana – nepretuita”, povesteste Riommi.

Anul acesta, Riommi va incerca sa se uite la cat mai multe meciuri, chiar daca orele de difuzare nu prea se potrivesc cu programul lui. “Cu siguranta o sa fie amuzant sa privesc meciurile in timpul zilelor petrecute la Festivalul de Publicitate de la Cannes, cu prieteni din intreaga lume”, spune creativul.

Grant McKenzie, Ursus: Spania, favorita

Grant McKenzie, Ursus: Spania, favoritaCa si scotian in Romania, Grant McKenzie, vicepresedintele de marketing al Ursus Breweries, declara ca va avea “avantajul de a fi neutru si de a tine cu echipa care joaca mai bine”. Va urmari majoritatea meciurilor din fazele superioare, avand ca favorita Spania.

“Au avut intotdeauna jucatori buni, dar acum au si jocul de echipa si, cel mai important (dupa Euro 2008), increderea ca pot castiga”, argumenteaza McKenzie.

Din istoria echipei nationale a Scotiei isi aminteste victoria in fata Olandei in anul 1978 printr-un gol inscris de Archie Gemmil, infrangerea in fata Braziliei din 1990, dupa ce portarul echipei nationale – eroul sau - a scapat mingea.

“De asemenea, si alte moment din istoria altor echipe, de la victoria Camerunului in fata Argentinei din 1990, in prima zi a campionatului, la excelenta evolutie a Romaniei si a lui Hagi la editia din 1994”, spune Grant McKenzie.

Stoica, Eturia: Tin cu Argentia pentru ca iubesc Buenos Aires-ul

Stoica, Eturia: Tin cu Argentia pentru ca iubesc Buenos Aires-ulAgentia de turism Eturia, detinuta de omul de afaceri Sorin Stoica, a vandut trei pachete pentru cea de-a 19-e editie a campionatului mondial de fotbal. “Unul dintre pachetele vandute cuprindea meciurile din semifinala si finala si doua doar pentru finala”, a declarat Sorin Stoica (foto).
'
Favorita lui Stoica, un microbist infocat, pentru acesta competitie este Argentina. “Argentina este echipa cu care voi tine la acest campionat mondial fiindca ador aceasta echipa si, mai mult, iubesc orasul Buenos Aires. Ma leaga foarte multi prieteni si foarte multe amintiri de Argentina”, declara omul de afaceri care considera ca favorite la castigarea titlului sunt Argentina, Italia, Brazlia si Spania.

Din lipsa de timp Stoica nu va merge in Africa de Sud pentru a vedea meciurile pe viu. “Din pacate, nu voi putea ajunge la nici un meci, din lipsa de timp, dar cu siguranta ca nu voi rata niciunul in fata televizorului, in limita posibilitatilor, fiindca sunt un microbist convins”, mai afirma Stoica care adaiga ca cea mai frumoasa amintire pe care o are de la un campionat mondial de fotbal este victoria Romaniei asupra Argentinei din 1994.