1 / 22

Cum se pregatesc managerii de Campionat

Sotirios Marinidis (foto), CEO-ul Procter&Gamble Romania, intentioneaza sa vizioneze meciurile Campionatului Mondial in masura in care agenda ii va permite, fiind un sustinator al sporturilor de echipa. In plus, datorita diversitatii echipei P&G din Romania, care cuprinde si angajati originari din tari din regiune, a luat decizia ca meciurile sa fie transmise in direct in una dintre salile de birou.

Fiind de origine greaca si cetatenie germana, iar acum avand responsabilitati si pentru zona Serbiei din punct de vedere al business-ului, Marinidis declara ca ii va fi destul de greu sa aleaga echipa favorita intr-o competitie directa. “Sper insa ca toate aceste echipe «de suflet» vor ajunge in etape cat mai avansate ale competitiei”, afirma Marinidis.

La randul sau, omul de afaceri Jean Valvis sustine ca nu va rata meciurile din acest an. “Istoric m-am uitat la fiecare Campionat Mondial de Fotbal, nu am ratat niciunul. Este o adevarata petrecere si este placut sa urmaresti acest eveniment in fata televizorului si cu un vin bun alaturi”, afirma Valvis.

Desi spune ca este atasat sentimental de Grecia, opteaza pentru Brazilia sau Spania ca pretendente la finala.

Nu a participat la niciun campionat mondial in calitate de spectator, singura competitie la care a luat parte fiind o editie a Jocurilor Olimpice. “Nu ma voi deplasa atat de departe. In primul rand sunt foarte ocupat cu pregatirile pe segmentul apelor minerale si al vinului, avem in plan acum si culturile bio. Mai intai trebuie mult focus pe aceste aspecte, pentru a avea ulterior luxul sa plecam atat de departe”, declara Jean Valvis.

Totodata, Shmulik Porre, presedinte si CEO al producatorului de lactate Tnuva, opteaza pentru Brazilia ca invingatoare la aceasta editie a Campionatului Mondial, declarand ca va urmari cea mai mare parte a meciurilor fie acasa, fie in baruri, alaturi de prieteni.

Fara a avea microbul fotbalului, Andrei Vasilescu, director corporate affairs Philip Morris Romania&Bulgaria, spune ca apreciaza sa urmareasca meciuri cu adevarat spectaculoase, “ce-i drept din ce in ce mai rare”. In privinta Campionatului Mondial de Fotbal din acest an, oficialul Philip Morris si-a propus sa vizioneze macar semifinalele si, evident, finala.

“Daca vor avea consistenta in fazele superioare, spaniolii vor fi de nebatut. Ar fi o finala de vis a lor impotriva Braziliei. Deci… Spania”, considera Vasilescu.

Daca ar fi sa numeasca un moment memorabil din timpul unui campionat mondial, Andrei Vasilescu isi aminteste prelungirile sfertului de finala dintre Romania si Suedia la Campionatul Mondial din SUA, in 1994. “Am visat frumos”, declara Vasilescu.

Se declara un mare fan al fotbalului, un microbist impatimit. Giuseppe Parma, country manager Indesit Romania, afirma ca urmareste si isi organizeaza timpul pentru a vedea meciurile importante. “Pentru iubitorii fotbalului, fiecare Campionat este unic si asteptat cu sufletul la gura, ca e doar o data la 4 ani, nu? Cu fotbalul este destul de simplu, ori il iubesti, ori nu te intereseaza. Iar daca faci parte dintre cei care il iubesc, o faci cu toata inima”, sustine Parma.

Fiind italian, este in primul rand suporter al tarii sale, insa considera ca, din punct de vedere realist, Spania are cele mai multe sanse la titlu.
“Cu Vicente del Bosque ca antrenor, titlul de campioni europeni, 8 victorii consecutive si o echipa valoroasa precum a lor, sunt cotati ca favoriti si eu inclin sa fiu de acord. Am sa ma bucur pentru ei pentru ca Spania este pentru mine ca a doua casa”, spune oficialul Indesit.

Intrucat “traieste” meciurile, se implica emotional, se bucura sau se enerveaza destul de tare, a ales sa urmareasca spectacolul sportiv acasa. “Aici imi permit sa nu ma cenzurez si sa traiesc un meci asa cum se cuvine”, afirma Parma.

In anul 1990, la Campionatul Mondial desfasurat in Italia, a participat la meciul Suedia - Scotia. A fost impresionat din alt punct de vedere decat cel fotbalistic.

“Mi-a placut atmosfera si fair-play-ul. A fost singura data cand mi s-a intamplat sa vad fani ai echipelor rivale, intr-o competitie de asemenea anvergura, ca au venit impreuna la meci, au cantat, au fost foarte prietenosi unii cu altii, iar dupa meci, in care invingatoare a iesit Scotia, suporterii Suediei au sarbatorit victoria Scotiei la un loc cu fanii scotieni. Mi s-a parut o dovada incredibila de respect pentru performanta si un spirit fascinant. Suedia si suporterii ei mi-au ramas in minte ca niste oameni eleganti, care stiu sa piarda, lucru care lipseste de pe stadioane in ziua de astazi”, explica Giuseppe Parma.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri