1 / 6

Rectorii universitatilor, in prima linie la castiguri

Rectorii institutiilor superioare de invatamant se situeaza in fruntea clasamentului, cu venituri lunare cuprinse intre 4.500 si 2.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere, care cuprind salariul net anual obtinut prin cumul de functii didactice sau de conducere.

Veniturile lunare ale unui rector contin sumele primite pentru activitatea didactica, cercetare, indemnizatia lunara de conducere.

Astfel, unul dintre cele mai mari salarii – aproximativ 4.200 de euro, potrivit declaratiei de avere redactate in anul 2009 - este castigat de Ion Gheorghe Rosca, rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila (UMF CD), a cumulat venituri totale lunare de 7.092 de euro, potrivit declaratiei de avere. Din aceasta suma, activitatile didactice si de conducere desfasurate in cadrul UMF CD s-au ridicat la aproape 4.000 de euro lunar.

Similar, Ecaterina Andronescu, actualul rector al Universitatii Politehnica Bucuresti si fost ministru al Educatiei, a acumulat 4.600 de euro, potrivit declaratiei completate in anul 2008, privind venituri obtinute in anul 2007. Andronescu nu si-a reinnoit declaratia de avere in anul 2009.

Nici Andrei Marga, fost ministru al Invatamantului si actualul decan al universitatii clujene Babes Bolyai, nu si-a reinnoit declaratia de avere, acesta precizand in vechea declaratie ca veniturile salariale sunt “conforme fisei fiscale”. El a refuzat sa dea detalii despre valoarea neta a remuneratiei anuale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri