1 / 4

Investitorii straini cer Romaniei coerenta si angajament fata de reforme

Mitingurile sociale din Romania ce au avut loc in septembrie s-au facut auzite chiar si in presa internationala, jurnalistii straini prezentand, special, greva spontana a politistilor si jandarmilor, care s-a finalizat cu demisia ministrului de Interne, Vasile Blaga. Calendarul protestelor sociale continua si in octombrie, iar amplitudinea lor se anunta a fi mai mare.

Investitorii straini sunt deja obisnuiti cu astfel de evenimente dupa ce au analizat efectele protestelor sociale din Grecia. Economistii de pe plan local considera ca investitorii straini sunt prudenti si asteapta semne de revigorare economica.

“Atitudinea investitorilor straini fata de situatia din Romania este una prudenta”, afirma Florian Libocor, economistul sef al BRD – Groupe Societe Generale. El considera ca in 2011 o sa vedem primele semne de redresare economica, care ii vor determina pe investitori sa isi schimbe atitudinea.

In plus, pentru a atrage interesul investitorilor straini, autoritatile romane trebuie sa dea dovada de angajament fata de realizarea reformelor necesare pentru economice, sustine Lucian Croitoru (foto), consilierul guvernatorului BNR. “Investitorii straini vor sa vada coerenta si angajament in domeniul politicilor”, afirma Croitoru. El noteaza ca este necesar ca Romania sa atraga investitii care sa ajunga in sectorul privat, adica in economie.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri