1 / 5

Abuzul contului discretionar

Contul discretionar permite brokerului sa aiba un control limitat asupra portofoliului pe care il are un investitor, in functie de profilul de risc al acestuia. Exista si conturi discretionare care acorda brokerului libertate totala asupra investitiilor clientului.

Avand in vedere aceste caracteristici ale contului discretionar, devine evident de ce acesta reprezinta si un teren propice pentru eventuale abuzuri.

Daca sunteti un investitor fara experienta, contul discretionar poate sa va fereasca la inceput de multe greseli, in conditiile in care acesta este administrat de un profesionist al pietei. De asemenea, contul discretionar se poate dovedi un instrument perfect pentru investitorii care nu au foarte mult timp pentru a urmari piata.

De cealalta parte, un investitor nou in piata poate reprezenta tinta perfecta pentru un broker necinstit, iar contul discretionar – metoda prin care acesta isi poate atinge scopurile.

Un cont discretionar ar trebui sa fie luat in considerare doar de catre un investitor care are incredere totala in propriul broker dupa o perioada indelungata de colaborare, si doar daca intermediarul are o reputatie solida.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri