Radu Mustatea, Alexander Adamescu, Constantin Toma, Artur Borowinski, Boris Schneider, Mariana Diaconescu, François Coste, Sanda Nicoara, Kurt Leitner, Alexander Philip-Nekolar, Adrian Marin, Maria Kovarova, Romeo Jantea, Diego De Gennaro, Bogdan Pirvu

Radu Mustatea a lasat Astra pentru antreprenoriat

Radu Mustatea a lasat Astra pentru antreprenoriatRadu Mustatea (foto), fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, s-a retras din functia pe care o detinea, incepand cu 1 ianuarie 2012. La acea data expirarea, de altfel, mandatul sau de management pe o perioada de cinci ani in cadrul companiei si asigurari si din dorinta sa de a se lansa in antreprenoriat. Functia a fost preluata incepand din ianuarie de Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul asitguratorului.

Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf unde a fost avansat rapid ca sef al filialei din Bucuresti. Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general. El a detinut pozitia de presedinte al directoratului Astra Asigurari incepand cu anul 2006.

Constantin Toma a demisionat de la conducerea Omniasig

Constantin Toma a demisionat de la conducerea OmniasigConstantin Toma (foto) a demisionat din functia de presedinte al Directoratului Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) la inceputul lunii iulie de anul trecut, insa informatii cu privire la retragerea lui din fruntea companiei de asigurari au circulat si in octombrie 2009, cand era vizat sa preia functia de director general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID). Functia de presedinte al directoratului Omniasig VIG a fost preluata de Artur Borowinski.

Toma s-a aflat la conducerea Omniasig inca de la infiintarea companiei, in 1995, avand ca principal actionar Bancorex. In 1999, Omniaisig a fost vanduta fondului israelian de investitii TBIH, pentru ca in 2005 sa fie preluata de catre austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG). El a preluat compania Platinum Asigurari in vara anului 2011, dupa retragerea de la conducerea Omniasig.

Mariana Diaconescu preia conducerea Asirom

Mariana Diaconescu preia conducerea AsiromBoris Schneider, fost presedinte al directoratului Asirom Vienna Insurance Group (VIG), a fost inlocuit din functie, la jumatatea lunii mai a anului trecut. Ca succesor al lui Schneider a fost numita Mariana Diaconescu (foto), care a ocupat pana atunci functia de vicepresedinte al asiguratorului.

In calitatea de fost presedinte al Eximbank Romania, Diaconescu a fost numita vicepresedinte al Asirom in 2005, in acelasi an in care conducerea companiei a fost preluata de catre Boris Schneider. Mariana Diaconescu este sotia liderului UNPR si fost ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Sursa foto: primm.ro

O noua rocada la conducerea Groupama

O noua rocada la conducerea GroupamaGroupama Asigurari l-a numit in functia de director general pe Francois Coste (foto dreapta), care a lucrat anterior timp de 12 ani in cadrul companiei de asigurari AXA, urmand ca Sanda Nicoara (foto stanga), care ocupa aceasta functie in prezent, sa isi reia postul de director general adjunct si chief operational officer.

Francois Coste isi va prelua in mod oficial noile responsabilitati dupa primirea avizului din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Acesta dispune de o experienta de 29 de ani dobandita in serviciul unor companii ca Michelin intre 1982 si 1999 si AXA timp de 12 ani, pana in luna octombrie 2011. Potrivit Groupama, Coste beneficiaza de o importanta experienta in pietele emergente.

Sanda Nicoara, in varsta de 52 de ani, a trecut la conducerea Groupama Asigurari in toamna anului 2010, inlocuindu-l pe Denis Rousset. Anterior, Nicoara a detinut pozitia de director operatiuni si director general adjunct al Groupama Asigurari.

Alexander Nekolar, noul CEO al Porsche Finance Group

Alexander Nekolar, noul CEO al Porsche Finance GroupAlexander Philip-Nekolar (foto stanga), in varsta de 37 de ani, a preluat la sfarsitul anului trecut, functia de CEO al Porsche Finance Group, inlocuindu-l pe Kurt Leitner (foto dreapta). Anterior, Nekolar a fost Chief Financial Officer (CFO) al grupului din martie 2008. Kurt Leitner (foto), in varsta de 40 ani, a preluat conducerea Porsche Finance Group in 2007, inlocuindu-l pe Peter Demmer care si-a terminat mandatul la inceputul aceluiasi an.

In acesti trei ani, inainte sa devina CEO, Nekolar a monitorizat toate operatiunile financiare ale companiei, coordonand in mod direct businessul bancar, precum si pe cel de asigurari. In plus, Alexander Nekolar a fost responsabil cu managementul de risc al companiei, cu implementarea sistemului SAP si cu operatiunile juridice ale intregului grup.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Porsche si Bentley. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare si Porsche Asigurari.

Generali si Ardaf au impreuna un nou director general

Generali si Ardaf au impreuna un nou director generalGenerali Romania, societate formata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf, are un nou director general, in persoana lui Adrian Marin (foto stanga). Anterior acestei fuziuni, realizata in toamna anului trecut, Marin a ocupat pozitia de director general adjunct al Generali Asigurari.

Maria Kovarova (foto dreapta), fostul sef al Generali Asigurari, a ramas in consiliul de supraveghere al noii companii de asigurare. La randul sau, Ardaf a fost condusa de Uma Stanislav. La finele lunii august, actionarii Ardaf si Generali Asigurari au aprobat fuziunea celor doua companii, denumirea primului asigurator, care va fi societatea absorbanta, urmand sa fie schimbata in Generali Romania dupa incheierea procesului.

Romeo Jantea este noul vicepresedinte al UNIQA Asigurari

Romeo Jantea este noul vicepresedinte al UNIQA AsigurariRomeo Jantea (foto centru), in varsta de 51 de ani, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti de pe piata de brokeraj in asigurari, este noul vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari si chief sales officer (CSO). El a fost numit la inceputul acestei lunii februarie 2012.

Romeo Jantea a fost presedinte si director general la BCR Asigurari (2002-2006) si a infiintat impreuna cu Mihai Seitan, fostul ministru al muncii, companiile de brokeraj in asigurari si pensii private Fincop Insurance Broker si Guild Insurance Broker, unda a detinut pe rand functiile de CEO, intre 2007 si 2008, respectiv 2009 si 2010. Anterior, el a mai fost development manager Aviva (2001-2002) si director de vanzari ING Asigurari de Viata, incepand cu 1997.

In acelasi timp, Paul Cazacu (foto dreapta) si Nicolae Ani (foto stanga) s-au alaturat UNIQA Asigurari de Viata, primul in pozitia de membru al Directoratului si chief financial officer (CFO), iar al doilea a fost numit membru al Directoratului si chief insurance technical officer (CITO).

Inca un expat a plecat din asigurari

Inca un expat a plecat din asigurariDiego De Gennaro (foto stanga) director general al companiei Fata Asigurari a demisionat din functie la inceputul aceste luni, in locul sau fiind numit, de catre consiliului de administratie al societatii, Bogdan Pirvu (foto dreapta), care detinuse functia de director general adjunct.

Astfel, Bogdan Pirvu a devenit director general al FATA Asigurari, ocupand pozitia ramasa vacanta prin aprobarea de catre actionariatul societatii a cererii de retragere a lui Diego De Gennaro din toate functiile detinute. Diego de Gennaro preluase conducerea companiei in luna iulie 2009, cand l-a inlocuit in functie pe Riccardo Montanari.

Bogdan Pirvu are o cariera de peste 12 ani in domeniul asigurarilor, fiind cunoscut pentru activitatea intensa desfasurata in domeniul asigurarilor agricole. Si-a inceput cariera in asigurari alaturi de Omniasig Asigurari Agricole, continuand in cadrul AGRAS, unde a ocupat functia de director general adjunct, pana in anul 2006, cand s-a alaturat companiei FATA Asigurari, in cadrul careia, din anul 2008, a ocupat pozitia de director general adjunct.