1 / 5

Bogdan Dragoi

Bogdan Dragoi a fost investit ca ministru de finante in luna februarie a acestui an, inainte ocupand functia de secretar de stat in acelasi minister.

In timpul celor 30 de zile de mandat, Romania s-a imprumutat din nou de pe piata americana, Dragoi fiind un sustinator al emisiunilor de obligatiuni in Statele Unite ale Americii.

Astfel, Ministerul Finantelor Publice a atras fonduri de 750 milioane dolari, la un randament in scadere cu 0,425 puncte procentuale fata de emisiunea precedenta.

Totodata, Dragoi a luat parte si la semnarea Tratatului pentru Stabilitate, coordonare si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, acord care ar putea schimba pentru totdeauna fata Uniunii Europene.

„Romania este una dintre putinele tari care au luat deja masuri in sensul celor prevazute de Tratat, iar beneficiile deja se vad in credibilitatea castigata atat la nivel european cat si international, cele mai recente semnale fiiind scaderea costurilor de finantare si extinderea maturitatilor si a bazei de investitori”, a precizat Dragoi.

Analistul economic, Aurelia Dochia, spune, pentru Wall-Street.ro, ca nu ar trage o concluzie despre noul ministru de finante dupa prima luna de mandat, dar ca pe viitor va conta capacitatea acestuia de comunicare.

„Pentru ca a trecut doar o luna, ministrul de finante nu a avut timp si nici nu putea sa vina cu vreo initiativa notabila. Poate ca o sa obtina niste performante in combaterea evaziunii fiscale, mai ales ca s-au purtat discutii in ultima perioada. Pentru un ministru de finante conteaza foarte mult si capacitatea de comunicare. Exista ministrii care nu comunica si uneori nici nu stii ce sa zici despre ei”, a mentionat Dochia.

Bogdan Dragoi va vorbi astazi, intr-o conferinta de presa, despre prioritatile Ministerului Finantelor Publice in 2012. Ramaneti pe Wall-Street.ro pentru a afla mai multe detalii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri