1 / 6

Fraude in asigurari - Transformers

Un grup de tineri motociclisti a gasit o cale de a face rost de bani prin inscenarea unor accidente de motocicleta si incasarea despagubirilor. Motocicletele erau asigurate la diferite societati de asigurare, iar dupa fiecare accident era constituit un dosar de dauna si se solicitau despagubiri.

Foarte usor incasau despagubirea si apoi schimbau asiguratorul. Accidentele erau produse seara sau noaptea prin acrosare si rasturnare, fara victime, dar cu avarierea motoarelor si a autoturismelor implicate in accident. Unele din autoturisme apartineau grupului.

Tinerii respectivi observasera ca societatile de asigurare nu comunicau intre ele evenimentele si nu inspectau modul de reparare a autovehicolelor despagubite. Aceasta a fost vulnerabilitatea fructificata de fraudatori. De la accident la accident motocicletele erau tot mai avariate, transformandu-se in mormane de fier dar societatile de asigurari tratau cu usurinta aceste evenimente, acordand despagubiri fara verificari atente. "Tranformerii" aduceau bani frumosi!

Pentru a intra in posesia banilor aceasta grupare a folosit doua unitati service ce apartineau familiilor lor, iar sumele erau impartite de liderul grupului, in functie de riscurile asumate de cel care declara in fals accidentul. In perioada derularii fraudei, tinerii au au vandut intre ei motocicletele, schimbandu-se si numerele de inmatriculare. In decurs de patru ani, opt tineri cu sase motociclete, au generat in total 21 accidente, din care doar doua au fost reale, si au incasat despagubiri de 200.000 lei.

Sursa foto: Flickr / Joe Thomissen

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri