5. Asirom VIG

5. Asirom VIG

Asirom Vienna Insurance Group s-a plasat pe a cincea pozitie in topul companiilor de asigurari de viata din Romania, cu afaceri de circa 50 milioane lei (11,1 milioane euro) - echivalentul unei de cote de piata de 6,6%. Cifrele prezentate au fost calculate prin diferenta dintre valoarea totala a subscrierilor pe segmentul life realizate de grupul austriac in Romania (27,5 milioane euro) si subscrierile BCR Asigurari de Viata VIG (16,4 milioane euro).

Shutterstock / An insurance policy is an asset for anyone

4. Allianz-Tiriac Asigurari

4. Allianz-Tiriac Asigurari

In cazul Allianz-Tiriac Asigurari, subscrierile pe segmentul de asigurari de viata s-au diminuat usor, de la 11,7 milioane euro in S1/2013, pana la 11,1 milioane euro in perioada curenta de raportare. Totodata, potrivit raportului semestrial remis de grupul german la inceputul lunii august, asigurarile de viata si sanatate au generat Allianz-Tiriac Asigurari un profit de pana la 3 milioane euro, fata de 1 milion euro in S1/2013.

Shutterstock / Concept of safe happy family

3. BCR Asigurari de Viata

3. BCR Asigurari de Viata

Reorganizarea activitatii BCR Asigurari de Viata VIG a diminuat subscrierile companiei cu circa 50% - pana la 16,4 milioane euro (73,3 milioane lei) in vreme ce indemnizatiile brute platite au totalizat 2 milioane euro (9,2 milioane lei), arata datele transmise de societate. Totodata, in perioada analizata, BCR Asigurari de Viata VIG a incheiat un numar de circa 52 de mii de contracte, in vreme ce rezultatul tehnic s-a cifrat la 1,3 milioane lei (290 mii euro).

Shutterstock / Torn paper with life insurance

2. Metropolitan Life

2. Metropolitan Life

A doua pozitie in clasamentul celor mai mari companii de asigurari de viata din Romania a fost ocupata de Metropolitan Life. Potrivit estimarilor realizate in baza datelor periodice publicare de ASF, coroborate cu cele colectate de la companiile de asigurari de Insurance Profile, compania a realizat, in perioada ianuarie-iunie a.c., un volum total de prime brute subscrise de circa 130 mil. lei (29 mil. euro) - echivalentul unei cote de piata de circa 17,2%.

Shutterstock / saving money on life insurance

1. ING Asigurari de Viata

1. ING Asigurari de Viata

Cel mai mare volum de subscrieri a fost realizat de ING Asigurari de Viata. Volumul primelor brute subscrise in prima jumatate a anului 2014 a crescut cu circa 8% fata de perioada similara din 2013, ajungand la 296 milioane lei. Totodata, profitul brut estimat realizat de ING Asigurari de Viata in primele sase luni din 2014 se ridica la 14,89 milioane lei, comparativ cu 5,63 milioane lei in aceeasi perioada a anului precedent.

In cazul companiilor specializate pe segmentul de asigurari de viata (ING Asigurari de Viata, Metropolitan Life si BCR Asigurari de Viata VIG) - cifrele prezentate includ si subscrierile realizate pe clasele de asigurare B1 - Asigurari de accidente (inclusiv accidentele de munca si bolile profesionale) si B2 - Asigurari de sanatate.

Shutterstock / Life Buoy in sunset