1 / 6

Scrisoare deschisa de la antreprenori: Nu ratati scaderea taxelor!

Un grup de economisti, consultanti, cadre didactice si antreprenori, in frunte cu Octavian Badescu, sustine intr-o scrisoare deschisa adresata lui Klaus Iohannis, Victor Ponta si liderilor partidelor politice sa nu rateze scaderea poverii fiscale, asa cum a fost ea conceputa in proiectul de Cod Fiscal retrimis de presedinte in Parlament, dar in acelasi timp sa prioritizeze reducerea cheltuielilor bugetare.


"Consideram ca prosperitatea nu se poate construi pe deficite bugetare si datorie publica, rostogolita continuu, de la un an la altul, si ca politicile monetare si fiscale nu pot compensa absenta reformelor reale. Este intr-adevar nevoie de o noua abordare, una bazata pe responsabilitate si principii sanatoase, astfel incat sa punem capat experimentelor si vicioasei pendulari intre politici stop & go care nu pot intretine decat un climat frustrant de incertitudine si letargie economica. Credem in importanta scaderii taxelor, a simplificarii fiscale si a reducerii birocratiei. Intre taxe mari, coruptie si evaziune fiscala exista o relatie directa", sustin cei 41 de semnatari ai scrisorii deschise.


Romania este o tara a taxelor mari (comparativ cu a altor tari vivace economic), a taxelor multe si greu de platit, a taxelor prost cheltuite.


Economistii si antreprenorii din scrisoare recunosc ca "noul Cod Fiscal nu este perfect", insa reducerea taxelor este un lucru bun in sine, de aceea se cuvine sa fie sustinuta neconditionat, indiferent de culoarea politica a Guvernului care a initiat-o.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri