1 / 6

CFO-ul Vodafone si cele trei conditii pentru a fi un bun finantist

Un neamt de 38 de ani este CFO-ul subsidiarei romanesti a operatorului britanic Vodafone. Karsten Wildberger a venit in Romania dupa 3 ani petrecuti la subsidiarele T-Mobile din Germania si Marea Britanie. Inainte de a se alatura echipei Vodafone Romania, Karsten a ocupat functia de Executive Vice President Channel Management in cadrul T-Mobile Germania.

Ce atributii are un CFO-ul unei companii de talia Vodafone? Principalele responsabilitati ale lui Wildberger includ toate activitatile clasice care tin de domeniul financiar, precum contabilitate, raportare, planificare, audit financiar intern, sisteme/arhitecturi financiare sau SOX.

Astfel, raportarile financiare si comerciale efectuate de departamentul financiar de la Vodafone contin informatii complexe si relevante, strans legate de nevoile de business ale companiei. De asemenea, departamentul financiar este implicat in deciziile comerciale si revizuieste in mod constant eficienta proceselor de afaceri ale companiei. “Rolul meu este sa asigur alinierea si integrarea activitatilor noastre financiare in cadrul activitatilor financiare la nivel de Grup si sa impartasim exemple de cele mai bune practici cu alte tari”, spune Wildberger.

In activitatea sa zilnica, CFO-ul Vodafone intra in contact cu multi colegi din diferite departamente, indiferent de pozitia lor in companie. “Ma bazez foarte mult pe cei 7 colegi pe care ii am in subordine in mod direct si pe intreaga echipa din departamentul financiar a carei contributie este la fel de importanta pentru succesul nostru”, enunta germanul.

Wildberger crede ca pe langa cunostintele de finante principalele trei aptitudini ale unui bun CFO sunt o buna viziune asupra activitatilor comerciale si o buna stapanire a "lucrului cu cifre", o gandire strategica si de ansamblu, precum si o executie foarte buna si, in final, a fi un lider foarte bun care sa isi inspire echipa

Directorul financiar de la Vodafone Romania petrec foarte mult timp cu propria echipa. “Discut cu colegii mei, ii ascult, cautam impreuna solutii, le dau sfaturi si ii ghidez in activitatea lor, ofer "coaching" si invat la randul meu. Acestea sunt activitati foarte importante in munca mea si care solicita o parte semnificativa din timpul petrecut la birou”, spune Wildberger.

Karsten Wildberger este absolvent al cursurilor de MBA de la INSEAD, una dintre cele mai prestigioase scoli de business din lume, cu specializarea in Finante Corporative si Contabilitate. Germanul prefera sa isi petreaca timpul liber cu familia si prietenii. Ii place, de asemenea, sa citeasca, sa asculte muzica, sa alerge si sa joace golf. “Lucrez in medie 12 ore pe zi, nu pentru ca sunt CFO, ci pentru ca imi place ce fac si fac ceea ce-mi place”, declara Wildberger.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri