1 / 10

Gilles Sohm: Lucrez de 10 ani in pensii private

Pentru Gilles Sohm, director al AG2R Fond de Pensii, s-au scurs 10 ani de cand lucreaza pentru diferite grupuri si institutii private de pensii in Franta. De zece ani, francezul s-a ocupat de dezvoltarea internationala a ofertelor si a savoir-faire-ul in domeniul pensiilor complementare private, in Grecia, in Portugalia, in Bulgaria, si astazi in Romania.

“Pentru ca am muncit in acelasi timp in Franta si la dezvoltarea internationala a ofertei franceze, stiu ca este o piata care ar trebui sa fie orientata spre o viziune de siguranta pentru cotizanti, ca este o piata care trebuie abordata in mod senin, caci ceea ce pregatim este viata cotidiana a salariatilor peste o perioada de 30 de ani si trebuie sa facem aceasta meserie in mod serios si rezonabil pentru ca peste 30 de ani salariatii care vor avea varsta pensionarii sa nu traiasca aceasi drama si suferinta ca si pensionarii de azi din Romania”, ne-a spus Gilles Sohm.

Francezul munceste de 10 ani in sectorul pensiilor private si al protectiei sociale in general, si este clar ca este sectorul in care isi va urma cariera, astazi ca director al unei companii care se creeaza, iar maine poate sa fie alte functii in domeniul pensiilor si protectiei sociale. “Este o etapa normala in dezvoltarea carierei mele de a avea aceste responsabilitati azi”, explica acesta.

Gilles Sohm spune ca desi cel care conduce azi o companie de pensii nu va mai avea aceleasi functii in cativa ani, este etic sa aiba foarte multa grija si acum, in asa fel incat oamenii care au incredere astazi sa poata avea o pensie senina.

Managerul se vede si peste zece ani in aceasta industrie. “Pentru mine, pensiile in particular si protectia sociala in general sunt meserii pe care le exersez de 10 ani. Este o meserie pasionanta, care aliaza gestiunea financiara cu un obiectiv social, este o meserie care ofera activitati destul de diverse, si care, in orice caz, imi da satisfactie. Imi doresc sa pot exersa in continuare in cadrul acestei meserii care este in serviciul salariatilor”, conchide Gilles Sohm.

AG2R Fond de Pensii tinteste o cota de piata de cel putin 14% pe segmentul pensiilor private obligatorii (pilonul II) si vrea sa atraga peste 300.000 de participanti,


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri