1 / 11

ING conduce si in clasamentul la 30 de zile

Cele mai multe adeziuni au fost inregistrate de ING Fond de Pensii – 462.344. "Suntem deja la jumatatea drumului catre obiectivul nostru de a avea un milion de clienti de pensii private", a declarat recent presedintele consiliului de administratie al ING Fond de Pensii, Bram Boon.

Reteaua companiei numara 42.834 de agenti de marketing autorizati, cel mai mare numar de consultanti recrutati de un administrator de pensii private, la care se vor adauga inca 1.810 agenti, care sunt in curs de autorizare de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati si prin birourile ING Bank din tara.

Intr-un clasament al celor mai cautate companii de administrare pe pilonul II in primele doua saptamani, pe primul loc se situa ING Fond de Pensii SA, cu 247.420 de participanti (54% din piata).

Radu Vasilescu este directorul de pensii al ING Asigurari de Viata, inainte activand la Alpha Bank, Aviva si BRD Sogelease.

Pentru Radu Vasilescu, pensiile private sunt cea mai importanta provocare din cariera sa. El crede ca particularitatile unei companii de pensii sunt legate de durata foarte mare a invesitiilor realizate. “Companiile de pensii investesc resursele atrase pe perioade de minim 7-8 ani. In cazul pensiilor administrate privat aceasta perioada minima este de cel putin 20 de ani. In aceste conditii deciziile legate de investirea banilor trebuie luate cu mult mai multa grija decat in cazul altor institutii financiare”, explica Radu Vasilescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri