3 / 5

Voicu, un expert al pietelor de capital

Eugen Voicu este unul din cei mai cunoscuti oameni de pe piata de capital din Romania, fondator si CEO al Societatii de Administrare a Investitiilor Certinvest, preluata recent de Aviva Romania.

De fapt, acesta fost si contextul in care Voicu a ajuns director de investitii la Aviva Pensii.

“In cazul meu, nu a fost vorba propriu zis de o propunere pentru ca eu mi-am dorit sa activez in aceasta industrie si am avut mai multe variante dintre care am ales sa lucrez cu Aviva”, ne-a declarat Voicu.

Certinvest a fost o companie implicata in lansarea acestei activitati in Romania din anul 2004, adauga Voicu.

In opinia sa, pensiile private sunt intr-adevar cea mai importanta activitate din segmentul fondurilor de investitii, avand in vedere responsabilitatea sociala foarte mare. “Consider ca va fi un pas mare inainte si avand in vedere spiritul meu antreprenorial va fi o oportunitate de manifestare cu totul speciala a acestui lucru”, spune Voicu.

Pentru Eugen Voicu, un bun director de investitii conteaza cel mai mult experienta in investitii, cunoasterea foarte buna a pietelor si instrumentelor folosite. De aici rezulta si atitudinea fata de riscuri si abilitatea de a face performanta in conditii de prudentialitate. “De asemenea, trebuie sa fie o persoana cu viziune pe termen lung”, puncteaza Voicu.

Eugen Voicu (50 ani) este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, este casatorit si are 3 copii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri