1 / 5

Directorii care vor conduce piata pensiilor private

Ritmul de colectare a semnaturilor s-a mai temperat in perioada sarbatorilor, conform estimarilor celor mai multi jucatori din piata, ultimul avant fiind asteptat catre sfarsitul perioadei de aderare, respectiv 17 ianuarie 2008.

Strategiile de investitii ale fondurilor de pensii private au la baza calculatii si modele matematice si financiare ce dimensioneaza randamentul, diversificarea, acoperirea la risc, durata de viata a instrumentelor financiare, balansand portofoliile de instrumente financiare in concordanta cu prevederile legale si politicile investitionale aprobate.

Un director de investitii este, in opinia lui Ioan Vreme, directorul general al Generali Fond de Pensii, cel mai important din perspectiva rezultatelor financiare. Insa aceasta persoana nu e singura, munca este una de echipa cu elemente de control intern si de decizie la nivelul intregului management. Activitatea trebuie privita in ansamblu, un efort colectiv, o persoana sau o directie din cadrul institutiei fiind doar o piesa (mai mult sau mai putin importanta) in angrenajul ce reprezinta institutia si performatele acesteia.

Cine sunt insa oamenii care devin de pe 18 ianuarie cei mai importanti in industria pensiilor private? Dupa ce anul trecut i-a prezentat pe sefii pensiilor private, Wall-Street va prezinta astazi strategii investitiilor din cadrul celor mai importante companii din piata.

Contactati de Wall-Street, reprezentantii celorlalte companii nu au putut da informatii despre cei care vor decide strategia de investitii a celor peste 3,2 milioane de romani. Motivele au fost foarte variate, unul dintre cele mai intalnite fiind acela ca inca nu s-a stabilit persoana care sa se ocupe de strategia de investitii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri