1 / 5

Piata de asigurari din Europa a continuat sa se ieftineasca

Pe majoritatea segmentelor, piata de asigurari din Europa a continuat procesul de ieftinire, datorita competitiei acerbe. Totusi, ca urmare a crizei creditelor din Statele Unite si nelinistii financiare de la sfarsitul lui 2007, primele asigurarilor de credite s-au marit.

„Primele de pe segmentul asigurarilor riscului de neplata dau semne de crestere in urmatoarea perioada ca urmare a trendului negativ pe care se afla economia mondiala. Chiar daca ramane de vazut daca mediul economic va avea un impact dur asupra sferei financiare, exista totusi semnale conform carora nivelul daunelor a crescut pe acest segment”, a explicat Jeremy Cooke, Head of Global Market Relationship Management al Marsh Londra.

“Trendul general de ieftinire inregistrat in ultimii ani se va sfarsi in curand. Ne asteptam chiar ca preturile sa creasca in viitorul nu prea indepartat, iar criza actuala nu face decat sa ne apropie de momentul schimbarii”, a adaugat oficialul Marsh.

Studiul intreprins de Marsh, Raport al Pietelor de Asigurari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa pentru jumatatea anului 2008, acopera segmente precum: property, auto, accidente, sanatate, risc de neplata, mediu, D&O, raspundere profesionala si asigurarea institutiilor financiare pentru toate tarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, inclusiv tarile vest si est europene, Turcia, Israel, Rusia, Arabia Saudita sau Nigeria.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri