Fonduri primite pentru un sfert din actiunile companiei de asigurari Asiban.

Fonduri primite pentru un sfert din actiunile companiei de asigurari Asiban.Astfel, profitul net exceptional de 223 milioane lei (61,3 milioane euro) reprezinta fonduri primite pentru un sfert din actiunile companiei de asigurari Asiban.

Fara aceasta contributie, profitul net operational al Bancii Transilvania se cifra la 173,5 milioane lei (47,7 milioane euro) in intervalul ianuarie – septembrie 2008, cu 30% mai mare decat in primele noua luni din 2007, cand insuma 133,5 milioane lei (40,5 milioane euro).

Veniturile nete ale bancii au sporit cu 70%, in acelasi interval, pana la 1,03 miliarde lei, intr-un ritm mai alert decat cheltuieilile care au crescut cu 25%, de la 446,9 milioane lei la 557,6 milioane lei.

Activele bilantiere ale Banci Transilvania au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la 16,47 miliarde lei (4,4 miliarde euro), in crestere cu 18,7% fata de 31 decembrie 2007, cand erau de 13,88 miliarde lei (3,8 miliarde euro). Banca a reusit, astfel, sa realizeze in primele noua luni 85% din nivelul activelor vizat pentru intregul an.

Creditele, avans de 33%

Creditele, avans de 33%Portofoliul de credite al bancii (plasamente la clientela) a ajuns la 11,55 miliarde lei, la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 33% fata de volumul imprumuturilor de la finalul lui 2007.

Volumul depozitelor atrase de la clienti (resurse atrase de la clienti) a crescut cu 19%, pana la 12,34 miliarde lei la sfarsitul lunii septembrie fata de finalul anului trecut, cand se situau la 10,36 miliarde lei.

"Banca a inregistrat rezultate pozitive pe primele 9 luni ale anului si suntem increzatori. Ne-am preocupat mai ales de aspectele care tin de lichiditate, risc management, echilibru, pentru a asigura o crestere sanatoasa a bancii, in continuare", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Banca Transilvania are rezerve minime obligatorii de 850 milioane euro la BNR

Banca Transilvania are rezerve minime obligatorii de 850 milioane euro la BNRIn legatura cu situatia financiara internationala, Rekkers spune ca sistemul bancar romanesc "nu va fi foarte afectat de tot acest context" si aminteste, ca argument, totalul rezervelor minime obligatorii pe care institutiile bancare le detin la Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"In ceea ce priveste Banca Transilvania, nu exista expunere de business pe international, fiind o companie cu capital majoritar romanesc. Avem un nivel al rezervei minime obligatorii depozitate la BNR de 850 milioane euro.
Actionarii sunt alaturi de noi, inclusiv actionarul semnificativ, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social si care ne-a sustinut in permanenta, cu capital si programe de finantare, si in acest an", mai spune directorul BT.

De asemenea, Rekkers spune ca banca va "urmari cu atentie orice oportunitati care pot aparea in actuala conjunctura si care pot adauga valoare institutiei".

BT: O unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitate

BT: O unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitateSolvabilitatea Bancii Transilvania se situeaza la un nivel de peste 12%, iar raportul credite / depozite este subunitar, de 0,93, "ceea ce denota ca exista resurse acoperitoare pentru imprumuturi, chiar din depunerile clientilor".

Ca structura a plasamentelor, titluri de stat au o valoare totala de 550 milioane lei si reprezinta peste 87% din totalul plasamentelor in titluri cu randament fix.

Banca a deschis 66 de unitati, in primele noua luni din 2008, iar la 30 septembrie BT avea 521 de agentii si sucursale. In mod obisnuit, o unitate noua intra pe profit dupa aproximativ un an de activitate, se precizeaza in comunicatul BT.

In cursul acestei saptamanii, Banca Transilvania va semna cu IFC (International Finance Corporation) - divizie a Bancii Mondiale - un contract de credit in valoare de cel putin 30 milioane euro, suma fiind destinata sustinerii sectorului firmelor mici si mijlocii - prin credite de investitii - si clientilor de retail - prin credite ipotecare. Contractul de credit va avea structura A-B, iar scadentele vor fi de 7 si 10 ani, se mai arata in comunicatul Bancii Transilvania.