Niveluri maxime de peste 14% pe an

Niveluri maxime de peste 14% pe an"Ei spun ca s-au schimbat conditiile pietei si ma intreb care sunt acele conditii care s-au schimbat atat de mult, incat sa permita o astfel de marja", a spus Vasilescu, la Forumul Bancar Roman.

In ultimele luni, bancile romanesti au majorat dobanzile acordate la depozitele la termen atrase de la clienti, pana la niveluri maxime de peste 14% pe an, pe fondul problemelor de finantare de pe pietele financiare internationale si ca urmare a majorarii dobanzii cheie de catre BNR.

In acelasi timp, dobanzile la credite au crescut semnificativ, mai ales in luna octombrie, cand dobanzile din piata monetara au ajuns chiar si peste 100%, marind semnificativ rata ROBOR - folosita ca referinta pentru creditele in lei cu dobanda variabila acordate de banci.

Consilierul guvernatorului BNR a apreciat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) are nevoie de structuri si de persoane specializate pentru a desfasura o activitate adecvata in sensul verificarii bancilor, pentru a asigura o protectie a consumatorului.

"BNR nu mai merge pe aceeasi linie cu ANPC, care trebuie sa isi ia rolul in primire si sa aiba organisme si persoane specializate, astfel incat sa nu stanjeneasca activitatea bancilor si sa asigure o protectie a consumatorului adecvata. BNR are un rol de alta natura in protectia consumatorului, primeste in continuare plangeri, fapt care l-a indreptatit si pe directorul Directiei de Supraveghere, Nicolae Cinteza, sa cheme, la ordin, pot spune, bancile care au sarit calul", a mai spus Vasilescu.

Bancile se vor orienta in continuare catre piata interna, in sensul atragerii de depozite, tendinta care nu trebuie insa sa descurajeze activitatea pe piata de capital, considera Vasilescu

Dobanzile la Banca Transilvania: Intre 9,5% si 14,5% pe an

Dobanzile la Banca Transilvania: Intre 9,5% si 14,5% pe anBanca Transilvania a majorat ieri dobanzile la depozitele la termen, constituite in lei, cu pana la 3 puncte procentuale, noile dobanzi platite de banca la depozitele in moneda nationala situandu-se, in prezent, intre 9,5% si 14,5% pe an.

Astfel, pentru depozitele la termen in lei, dobanzile se situeaza, in prezent, intre 12,5% si 13% pe an, in functie de perioada de constituire a depozitului, intre 1 luna si un an.

In cazul depozitului la termen, in lei, de tip revolving, dobanda anuala este egala cu dobanda la vedere, plus o dobanda situata intre 12,5 si 12,75% pe an, in functie de data scadentei.

Banca Transilvania a majorat dobanzile si pentru depozitul Contul de Economii, pentru depozitele populatiei, banca platind o dobanda intre 13% si 14,5% pe an, in functie de suma depozitata.

Pentru Contul de Economii destinat companiilor, Banca Transilvania plateste dobanzi de 10,5% sau 11,5% pe an, in functie de suma depozitata.

Pentru Depozitul Anotimpuri, constituit pe 45 de zile, banca a majorat dobanda anuala la 12,75%, iar, pentru depozitul pe 210 zile, Banca Transilvania practica o dobanda de 13% pe an.

La deschiderea unui cont, Banca Transilvania percepe un comision de 3 lei populatiei, de 5 lei in cazul asociatiilor non-profit si de 10 lei pentru companii. Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza. Ridicarile de numerar in lei se comisioneaza cu sume intre 0,4% si 1% pentru populatie si cu 0,55% pentru companii. Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor.

Garanti Bank: Dobanda de 13,5% pentru depozitele in lei pe 3 si 6 luni

Garanti Bank: Dobanda de 13,5% pentru depozitele in lei pe 3 si 6 luniSi Garanti Bank a majorat unele dobanzi la depozite la termen in lei si valuta.

Banca a majorat dobanzile la depozitele la termen in lei si valuta. Banca acorda o dobanda de 13,5% pentru depozitele in lei pe 3 si 6 luni si de 13,75% pentru cele pe 12 luni. Pentru depozitele in Euro pe perioada de 6 si 12 luni, dobanda devine 5,85%, respectiv 6% pe an.

Pentru depozitele la termen in lei si valuta constituite in cadrul pachetului 10Plus, clientii primesc dobanzi cu 0,25% mai mari decat cele standard.

Alpha Bank: Dobanzile ajung si la 13% pe an la lei

Alpha Bank: Dobanzile ajung si la 13% pe an la leiAlpha Bank a anuntat recent ca a majorat dobanzile la produsele de economisire in lei si in valuta si, totodata, ca a renuntat la comisionul de retragere pentru conturile curente si depozitele clientilor.

Depozitele la termen constituite de catre persoanele fizice au dobanzi ce ajung pana la 13,00% pe an la lei si la 5,25% pe an la euro, iar dobanzile certificatelor de depozit sunt de pana la 14,00% pe an la lei si la 6,00% pe an la euro.

Pentru intervalul maximal al disponibilului, contul Alpha Premier are o dobanda de 13,25% pe an la lei si de 4,25% pe an la euro. Dobanda se calculeaza zilnic la soldul contului si se capitalizeaza lunar. Contul poate fi deschis in lei sau euro, iar clientii beneficiaza de dobanda pentru orice suma existenta in cont, fara o limita minima sau maxima.

Cea mai mare dobanda platita de banca in prezent: 14,75% pe an

Cea mai mare dobanda platita de banca in prezent: 14,75% pe anSi Banca Comerciala Carpatica (BCC) a majorat dobanzile la depozitele in lei, cu pana la un punct procentual, incepand de vineri, 14 noiembrie, cea mai mare dobanda platita de banca in prezent ajungand la 14,75% pe an.

Astfel, BCC practica o dobanda de 14,75% pe an pentru depozitul Vivat pe sase luni si pentru depozitul Pensia Plus, cu scadenta la 12 luni.

Depozitul Sibiu in lei, cu scadenta la trei luni, are, in prezent, o dobanda de 14,50% pe an, in timp ce, pentru depozitul Progres pe un an si depozitul Prosper, cu scadenta la doi ani, BCC a majorat dobanzile la 13% pe an.

In cazul contului curent bonificat, banca plateste o dobanda de 10,50% pe an pentru sume cuprinse intre 500 si 10.000 de lei, iar pentru sume intre 10.000 si 20.000 de lei, BCC practica o dobanda de 11,50% pe an. Pentru sume mai mari de 20.000 de lei, banca a majorat dobanda pana la 12% pe an.

Raiffeisen Bank: Depozitele in lei, intre 7,25% si 11,10% pe an

Raiffeisen Bank: Depozitele in lei, intre 7,25% si 11,10% pe anRaiffeisen Bank Romania a majorat dobanzile la depozitele la termen, cu pana la 1,75 puncte procentuale pentru depozitele in euro si cu pana la 0,9 puncte procentuale pentru cele in lei, in functie de data scadentei si de suma.

In prezent, dobanzile la depozitele in lei se situeaza intre 7,25% si 11,10% pe an, iar pentru depozitele in moneda europeana, banca plateste dobanzi intre 3% si 5% pe an.

Astfel, dobanzile la depozitele in lei pe transe valorice pentru sume mai mici de 4.000 de lei se situeaza intre 7,25% si 9,75% pe an, in functie de data scadentei, intre o luna si un an.

Pentru depozitele de pana la 40.000 de lei, dobanzile si au ajuns intre 8% si 10,50% pe an, iar pentru cele mai mari de 40.000 de lei, banca plateste o dobanda intre 9% si 11,1% pe an, in functie de perioada de constituire, intre o luna si un an.

Pentru depozitele in lei fara transe valorice, noile dobanzi practicate de Raiffeisen Bank au pana la niveluri intre 7,25% si 9,75% pe an, in functie de data scadentei, intre o luna si un an.

In cazul depozitelor in euro pe transe valorice, pentru depozitele cu sume de pana la 5.000 de euro, banca plateste dobanzi cuprinse intre 3% si 3,8% pe an, in functie de perioada de constituire, intre o luna si un an.

Pentru depozitele de pana la 30.000 de euro, Raiffeisen Bank practica dobanzi intre 3,5 si 4,5% pe an, iar pentru cele mai mari de 30.000 de euro, dobanzile au crescut pana la niveluri intre 4 si 5% pe an, in functie de data scadentei.

BCR: Dobanzi de pana la 12,25% pe an pentru depozitele in lei

BCR: Dobanzi de pana la 12,25% pe an pentru depozitele in leiBanca Comerciala Romana (BCR) a majorat dobanzile la produsele de economisire pentru populatie in lei, euro si dolari, cu pana la trei puncte procentuale incepand cu luna noiembrie.

La depozitele la termen, banca practica dobanzi de pana la 12,25% pe an pentru depozitele in lei, pana la 5,5% pe an pentru depozitele in euro, respectiv pana la 3,5% pe an pentru depozitele in dolari.

Dobanda anuala la contul de economii Maxicont BCR a crescut pana la 9,75% pentru conturile in lei.

Majorarea a fost aplicata si certificatelor de depozit cu parola in lei, Confidential BCR, destinate populatiei, precum si certificatelor de depozit cu discount in lei si dolari pentru populatie si firme.