1 / 7

Piata de leasing in 2008

Valoarea totala a industriei leasingului pentru acest an depinde de ultimului trimestru, care nu se anunta unul foarte bun in contextul crizei financiare mondiale, a declarat, in cadrul unui interviu acordat Wall-Street, Jean-Calude Boloux (foto), presedintele Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB).

Pana la jumatatea anului 2008, piata de leasing din Romania a evoluat conform asteptarilor, in al doilea semestruinsa, a mentionat Boloux, a inceput sa se observe o incetinire atat a cresterii, cat si a tintelor care puteau fi atinse de piata la inceputul anului, acestea devenind nerealizabile in contextul crizei financiare internationale.

„Real-estate-ul a intrat in blocaj, astfel incat nu au mai fost cereri pentru echipamente de constructii, tendinta dublata su de lipsa proiectelor de infrastructura incepute de stat, care sa compenseze scaderile din segmentul privat”, a explicat Boloux, care detine si sefia BRD Sogelease.

Pentru 2008, valoarea totala a pietei leasing fusese estimata la inceputul anului la 6 miliarde de euro, insa Boloux vede un prag de 5,5 miliarde de euro, in crestere cu 15% fata de 2007, pe fondul crizei financiare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri