1 / 5

Scenariul Danske Bank

Bancile din Vestul Europei ar putea inregistra, in cel mai “urat” scenariu, pierderi de 37,2 miliarde dolari, din cauza finantarilor acordate in Romania, releva un studiu al Danske Bank.

Spre comparatie, doar Rusia si Polonia depasesc tara noastra in ierarhia pietelor din regiune unde bancile vestice au expunere, cu pierderi estimate de 44,5 miliarde de dolari, respectiv 57,5 miliarde de dolari.




Conform celui mai pesimist scenariu, Austria este cea mai afectata tara de un posibil declin al economiei Romania, cu posibile pierderi de 14 mld. dolari, urmata de Franta cu 5,3 mld. de dolari si de Italia cu 3,9 mld. dolari.

Analistii de la Danske Bank au furnizat si un scenariu mai optimist ce estimeaza pentru bancile din zona euro pierderi de 12,4 miliarde dolari.

Conform scenariulului intermediar, denumit "hard risk scenario", cea mai afectata tara ar fi tot Austria, cu pierderi estimate de 7 miliarde de dolari, urmata de Franta cu 2,6 mld. dolari. Pierderile totale estimate pentru operatiunile bancilor occidentale din Romania sunt de 18 miliarde de dolari, potrivit acestui scenariu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri