4 / 6

Banca Transilvania: Doar 240.000 de euro profit in T1

Banca Transilvania a raportat pentru primul trimestru al anului un profit brut de numai 1,02 milioane lei (240.000 euro), in scadere dramatica - cu 98% - fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2008, in contextul crizei financiare si a provizioanelor mari alocate.

In primele trei luni din 2008, banca a avut un profit brut de 60,26 milioane lei.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, banca ar putea obtine in acest an un profit brut de 20 milioane euro, in standardele romanesti de contabilitate, in scadere de peste sase ori fata de rezultatul brut din 2008, de 128,04 milioane euro.

"Estimam o scadere drastica a profitului in acest an, pe fondul problemelor din economia reala, care vor urma in perioada urmatoare", a spus Horia Ciorcila (foto), presedintele bancii. [Horia Ciorcila a demisionat din CA al SIF Banat-Crisana]

De asemenea, Banca Transilvania estimeaza active de 20 miliarde lei (circa 4,65 miliarde euro), la sfarsitul lui 2009, in crestere cu 18% fata de anul trecut, cand activele s-au cifrat la 17 miliarde lei.

"Vom monitoriza, si de acum inainte, sanatatea portofoliului de credite si aspectele care tin de lichiditate si de risc management. Ramanem foarte atenti la reducerea costurilor si ne adaptam permanent la realitatile pietei", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri