1 / 4

Estimarile pentru anul in curs

In 2009, seful companiei estimeaza un profit de cel mult 3 milioane de euro si o crestere de 15% a primelor brute subscrise, pana la aproximativ 580 milioane de lei (136 milioane de euro). Anul trecut, asiguratorul a inregistrat prime brute subscrise de 507 milioane de lei.

Seful companiei de asigurari a specificat ca la baza estimarilor pentru acest an stau schimbarea structurii portofoliului si reechilibrarea lui, in sensul unei atentii mai mari acordate asigurarilor de bunuri, locuinte si celor pentru IMM-uri, in defavoarea celor de raspundere civila auto (RCA).

Anul trecut, Uniqa Asigurari a avut o pierdere de 100 milioane de lei. "Aceste pierderi se vor regasi la majoritatea companiilor de asigurare, ca urmare a noilor norme privind calculul rezervei de daune neavizate. Prin schimbarea acestei metodologii de calcul, rezultatele companiei au fost influentate", a explicat Ileana Horvath (foto).

Reprezentantul companiei a precizat ca, in primul trimestru din acest an, Uniqa Asigurari a avut afaceri de 140 milioane lei sau exprimat in euro 32,8 milioane, in crestere cu 11% fata de intervalul similar din 2008.

Tot in primul trimestru al anului aflat in desfasurare, compania a avut un profit de 0,16 milioane euro. "Rezultatele din primul trimestru sunt neasteptat de bune. Am inregistrat profit, chiar daca aceasta nu a fost foarte mare", a mai spus Horvath. Anul trecut , compania de asigurari a avut un profit de 8 milioane de lei (2,2 milioane de euro).

Horvath a mentionat ca in primele 3 luni din 2009, Uniqa Asigurari a platit daune de 110 milioane de lei , adica 25,8 milionae de euro. In prezent, Uniqa Asigurari are 1.100 angajati si 8.000 de agenti de asigurare.

Societatea de asigurari dispune de o retea complexa de canale de distributie, formata din agenti (39%), brokeri (26%), inspectori de asigurare (8%) si companii de leasing (27%).

Uniqa Asigurari este fosta companie Unita, preluata de Uniqa Group, la finele lui 2008, de la Vienna Insurance Group (VIG). Unita avea la sfarsitul lui 2008 o cota d epiata de 5,61% ocupand a opta pozitie in clasamentul local al asiguratorilor. „Pentru anul acesta nu ne-am propus o anumita cota de piata, insa in 2010 tintim un loc in primii cinci jucatori de pe piata romaneasca”, a mai declarat Horvath.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri