1 / 3

Este restructurarea o solutie in perioada de criza?

In plina criza, restructurarile devin aproape inevitabile in majoritatea sectoarelor de activitate. Desi nu sunt cele mai fericite miscari ale unui actionariat, restructurarile sunt necesare pentru a reduce costurile si cu scopul de a eficientiza operatiunile.

Ciprian Paltineanu (foto), director executiv UniCredit CA IB Romania, a explicat ca restructurarea corporatista reprezinta una dintre solutii pentru antreprenori, subliniind ca business-urile romanesti de familie nu constientizeaza eficienta acestui proces.

Implicarea activa a actionariatului, initierea de tranzactii, renuntarea la atitudinea de asteptare si pornirea unei restructurari sunt miscari importante intr-o companie, in contextul unui declin economic, in opinia bancherului de investitii.

Restructurarea interna a companiei, reorganizarea afacerilor, fuziunea cu alte firme de profil ori vanzarea afacerii sunt solutii pe care Marius Stancescu, presedintele Riff Holding International, le identifica drept oportune pentru orice companie intr-o perioada de reducere a turatiei.

“Restructurarile interne au ca obiect remodelarea juridica a puterii in interiorul unui grup, cu scopul de a modifica organizarea interna si a face fata imperativelor de dezvoltare ale companiei”, explica Stancescu.

In schimb, reorganizarea afacerii are in vedere regandirea interactiunilor cu piata, in scopul exploatarii cu eficienta a relatiilor comerciale, coroborat cu o mai buna gestionare a resurselor firmei.

Fuziunea se realizeaza, in principal, din ratiuni de optimizare a costurilor de operare, dar si in scopul consolidarii portofoliului de clienti, fapt realizat prin eliberarea unor sinergii pozitive orientate catre new-business, a continuat el.

“Vanzarea afacerii reprezinta testul suprem de maturitate pentru orice antreprenor”, subliniaza Stancescu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri