1 / 4

Obiective optimiste

„Primul trimestru din 2009 al bancii a fost cel mai bun de la consolidarea bancii in tara. Credem ca pana la finalul anului vom avea cele mai bune rezultate financiare, dar desigur exista mereu si cateva aspecte nesigure in contextul crizei financiare mondiale”, a declarat Schreiner.

In primul trimestru din 2009, banca a obtinut un profit brut de 18,4 milioane de euro, potrivit standardelor de contabilitate internationale (IFRS). In primele trei luni ale anului trecut, rezultatul brut obtinut de banca a fost de circa 7 milioane de euro.

„Trebuie sa vedem cum va evolua situatia restantelor la credite, cum efectele crizei mondiale vor afecta piata muncii in Romania, companiile si, totodata, persoanele fizice pe anumite segmente. Autoritatile au facut o treaba buna pana acum si speram ca oamenii isi vor recapata increderea din nou in piata si vor apela la finantari”, spune Schreiner.

Pentru finalul anului, seful bancii a estimat un profit in valoare de 41 de milioane de euro. „Credem ca putem ajunge chiar la un profit de 43 de milioane de euro (ceea ce reprezinta un avans ce circa 14% fata de 2008, n.r.) inainte de impozitare calculat pe baza standardelor IFRS”, a precizat Schreiner, in cadrul interviului.

Anul trecut, profitul inainte de impozitare al Volksbank Romania a fost de 37,8 milioane de euro, insa avansul a fost de 54%, fata de 2007.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri