1 / 6

BCR explica ajustarile

BCR, cea mai mare banca din sistem, a revizuit dobanda platita la depozitele la termen atat pentru clientii retail, cat si corporate. In conformitate cu politica de relaxare monetara graduala a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), BCR a redus, cu pana la 1,75 puncte procentuale dobanzile platite la depozitele la termen si la conturile de economii, incepand cu 15.06.2009.

„Piata bancara si-a imbunatatit lichiditatea datorita masurilor luate de BNR in ultimele saptamani, cum sunt scaderea dobanzii de referinta si a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce catre scaderea dobanzilor la produsele de economisire,” a declarat Florian Dangl, director executiv directia de Management Bilanturi in cadrul BCR.

Chiar si dupa aceste reduceri ale dobanzii, BCR va continua sa stimuleze economisirea pe termen lung de catre clientii sai, oferind o gama atractiva de produse de investitii intre care se gasesc certificate de depozite, fonduri de investitii, obligatiuni si planuri de economisire de la Banca pentru Locuinte.

"Romanii au devenit tot mai preocupati de nevoia de a pune bani deoparte, fapt pe care l-am constatat in urma cresterii numarului de depozite in banca noastra. Unul din patru clienti ai nostri are acum un depozit la termen si, in primele cinci luni ale anului, am observat o crestere de 11% a volumului de economii generat de depozitele la termen in moneda nationala", a declarat directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Afaceri din cadrul Bancii Comerciale Romane, Sorin Mititelu (foto).

Noile dobanzi standard bonificate la depozitele in lei ajung pana la 12% pe an, la cele in euro pana la 4,25 puncte procentuale pe an, iar la USD dobanda maxima bonificata este de 3%. Pentru contul de economii Maxicont BCR dobanda maxima bonificata la economiile in lei este 10,5% p.a., la cele in euro 4,75% p.a., iar la USD este 2,75% p.a.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri