1 / 5

Ghetau, Capital Partners: Scaderea economiei ar putea fi mai mare de 8%

Seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, prognozeaza o crestere modesta a economiei in 2010, intre 0,5 si 1%, estimand ca punctul maxim al recesiunii va fi atins in urmatoarele doua - trei trimestre.

“Cand am negociat programul in martie, ne asteptam ca PIB-ul Romaniei sa scada cu 4,1% in 2009, iar acum credem ca declinul va fi cuprins intre -8 si -8,5%, ceea ce inseamna o recesiune foarte severa care a lovit Romania”

Ciprian Ghetau (foto), directorul departamentului M&A al casei de investitii Capital Partners, sustine ca aceasta prognoza a Fondului Monetar International este realista, scaderea economiei romanesti putand fi chiar mai mare.

“Sunt de aceeasi parere, punctul minim al crizei nu a fost inca atins”, a mai spus Ghetau, pentru Wall-Street.

In primele sase luni ale anului, piata locala de fuziuni si achizitii arata dezolant. Primul semestru a marcat un declin de peste 75% al valorii pietei de fuziuni si achizitii (M&A) din Romania, corespunzand unei scaderi de 18% a numarului tranzactiilor comparativ cu perioada similara a anului precedent

“Vom vedea in septembrie ce se va intampla cu investitorii. Acum e perioada de vara, de vacante, e cam greu de spus daca lipsa de raspunsuri vine din lipsa de interes sau din prezenta redusa la job. Oricum, volumul de tranzactii este foarte redus in prezent si nici nu sunt foarte optimist pentru lunile urmatoare”, a mai spus Ghetau.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri