1 / 5

OTP nu intentioneaza sa mai acorde credite fara garantii

“Am restructurat pana acum aproximativ 2.000 de credite. Insa am inceput procedura de executare a clientilor care nu si-au platit datoriile nici la doua luni dupa ce au fost restructurati”, a declarat László Diósi (foto), presedintele OTP Bank Romania.

Populatia a inceput sa intampine probleme in a-si mai achita ratele de la inceputul acestui an, afectata de evolutia nefavorabila a cursului de schimb si de reducerea salariilor. Desi bancile au fost nevoite sa constituie provizioane uriase, au incercat sa isi ajute clientii oferindu-le posibilitatea de a-si restructura creditele.

De la inceputul anului, subsidiara locala a grupului ungar OTP a ajutat aproximativ 2.000 de clienti care nu isi mai puteau achita ratele, dar, in acelasi timp, a fost obligata sa constituie provizioane in valoare de 6,8 milioane euro.

Pe viitor, OTP Bank Romania continua sa analizeze solicitarile de credite foarte atent si nu intentioneaza sa mai acorde credite de nevoi personale fara garantii.

“Nu intentionam sa revenim la nivelul anterior al pietei creditelor de nevoie personale si mai ales sa acordam credite fara garantii. In schimb, continuam sa vindem carduri de credit sau sa acordam limite de over draft, dar ne selectam clientii cu atentie”, a explicat seful OTP Bank Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri