1 / 4

Deal-uri de 1,2 mld. euro la opt luni

“Pretentiile lor sunt motivate. Daca vanzatorii raman cu asteptarile sus, asa este normal. Fondurile de private equity trebuie sa inteleaga ca banii se fac greu”, a declarat Ioana Filipescu, la un seminar pe tema fuziunilor si achizitiilor, organizat de mergermarket.

In opinia bancherului de investitii, revenirea pietei de M&A nu depinde doar de banci, ci si de o schimbare a fundamentelor pietei.

Piata de M&A din Romania s-a ridicat la 1,2 miliarde euro dupa primele opt luni ale acestui an si ar putea ajunge la 2 miliarde euro la finele lui 2009, nivel de peste trei ori mai mic decat cel din 2008, potrivit Raiffeisen Investment Romania.

"Piata fuziunilor si achizitiilor din Romania a ajuns la 1,2 miliarde euro dupa primele opt luni ale acestui an si ar putea ajunge, in cel mai bun caz la 2 miliarde euro la finalul anului", estimeaza Ioana Filipescu.

Ea a adaugat ca piata din Romania va avea in 2011 un nivel comparativ cu cel din 2008, cand era de circa 6-7 miliarde euro. Potrivit Ioanei Filipescu, nici in 2010 piata de profil nu va inregistra un avans, fiind nevoie "de vreo 3-4 trimestre pana sa-si revina".

Filipescu a mai spus ca, din tranzactiile efectuate, numai 12% au fost investitii financiare, restul fiind mai mult de ordin strategic.

Bancherul de investitii explica declinul activitatii pe piata de M&A prin erodarea apetitului investitorilor, care este influentat de lipsa predictibilitatii si a previziunilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri