1 / 3

Creditul similar cu cel din programul Prima Casa se afla in oferta bancii din 2007

Banca Italo Romena a inceput sa promoveze in luna septembrie creditul pentru tineri casatoriti in valoare de cel mult 150.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, cu o dobanda de 5,32%, fara ca banca sa solicite clientilor un avans minim. Insa, desi acest imprumut pare o alternativa la programul Prima Casa, el se afla in oferta bancii inca din anul 2007.

“Chiar daca acest produs apare ca o contraoferta la creditele lansate de alte banci in cadrul programului Prima Casa initiat de Guvernul Romaniei, creditul imobiliar pentru tinerii casatoriti face parte din oferta de creditare a Bancii Italo Romena inca din anul 2007. Caracteristicile acestui produs precum durata de finantare de 30 ani si nivelul redus al ratelor de dobanda, il alatura ofertelor inscrise in programul guvernamental, insa produsul nostru ofera in plus beneficiul unui avans 0% din partea solicitantilor, precum si o perioada restransa de analiza a dosarului de credit”, a declarat, pentru Wall-Street, Antonio Bianchin (foto), directorul general al bancii Italo Romena.

Totusi, riscurile suportate de banca pentru aceste credite par ridicate, in conditiile in care creditorul nu solitica un avans minim clientilor, insa reprezentantii institutiei de credit sustin ca nu exista niciun pericol din acest punct de vedere.

„In ceea ce priveste riscul de credit, Banca Italo Romena are o strategie bine definita in concordanta cu politica de risc a bancii mama. Asa cum am mentionat, aceasta politica se traduce printr-o atenta alegere si analiza riguroasa a solvabilitatii fiecarui solicitant. Pe de alta parte, pentru contractarea unui credit imobiliar pentru tinerii casatoriti se face cumularea veniturilor celor doi soti, ceea ce face ca riscul sa fie redus”, a mai explicat seful bancii Italo Romena.

Banca Italo Romena si-a obtinut resursele destinate finantarii acestor credite atat de la banca mama, grupul italian Veneto Banca, cat si din resursele atrase prin depozite de pe piata locala.

Creditul este destinat tinerilor casatoriti cu varsta de pana la 35 de ani, pentru cumpararea primei locuinte, iar banca finanteaza chiar si 100% din valoarea imobilului, dar in limita a 150.000 de euro si nu solicita avans.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri