1 / 4

“Privim cu seninatate in 2010”

Dupa examenul dificil al sistemului bancar din 2009, noul an aduce provocarea tranzitiei si a iesirii din criza.

Guy Poupet (foto) evita sa faca pronosticuri in contextul economic actual, mai ales ca intreaga conjunctura economica internationala este inca dominata de incertitudine.

“Insa, este foarte clar faptul ca iesirea din criza a Romaniei se va face treptat si lent. Pe de alta parte, majoritatea analistilor mizeaza pe o reluare a cresterii economice de 1-2 procente in acest an. Consider ca 2010 va fi un an de tranzitie pentru Romania, dar va avea si suportul organismelor internationale”, a declarat Poupet.

Pentru acest an, banca isi propune sa continue cu un control strict al riscurilor si cheltuielilor si sa contribuie la dezvoltarea economiei.

“BRD abordeaza acest an cu seninatate, data fiind soliditatea financiara dar si sprijinul de la banca-mama. Pe termen mediu, suntem optimisti cu privire la dezvoltarea economiei si a institutiei noastre”, a continuat el.

In ce priveste investitiile, oficialii BRD au anuntat ca vor mentine acelasi ritm din 2009, mai ales ca nu au planificata o crestere a numarului de agentii in acest an, dar vor continua sa lanseze produse si servicii.

“Vom miza in continuare pe zona de carduri, de exemplu, pe produse adaptate actualelor conditii, dar si pe programe de moment, cum a fost cazul Prima Casa. Vom propune credite adaptate la situatia actuala a clientului si la diferite segmente de piata”, a mai spus presedintele BRD.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri