1 / 4

Obiectiv: 50 de unitati bancare in urmatorii 2 doi ani

Strategia de extindere a retelei teritoriale adoptata de turcii de la GarantiBank Romania prevede deschiderea a 50 de noi unitati bancare in urmatorii 2 ani, intr-o perioada in care alti jucatori din banking fac exact opusul.

"Vom deschide noi unitati bancare, iar planul pentru urmatorii doi ani este sa deschidem 50 de unitati. Planul initial pentru acest an era sa deschidem inca 6 noi unitati bancare, la fel ca in 2009, dar am decis sa crestem mai mult", a declarat Murat Atay (foto), directorul general al GarantiBank Romania.

GarantiBank Romania si-a sporit activele cu 84% in 2009, pana la 830 milioane euro, pe fondul cresterii cu peste 50% a imprumuturilor fata de 2008.

Pentru anul acesta banca are in plan o majorare a activelor cu inca 50%, pana la aproximativ 1,2 miliarde euro, concomitent cu o crestere a portofoliului de credite si a surselor atrase din depozite de circa 40%.

“2010 este tot un an dificil, dar comparativ cu anul trecut sunt mai optimist. Daca in 2009 in Romania a fost o scadere economica de 7%, anul acesta se asteapta o crestere de peste 1% si, desi, anul trecut economia a scazut cu 7% noi ne-am crescut portofoliul de credite cu mai mult de 50%. Acest lucru ne face sa credem ca o sa ne atingem tintele si anul acesta", a explicat Murat Atay.

Valoarea creditelor acordate de GarantiBank Romania, dar si cea a depozitelor atrase de banca a crescut in 2009 cu aproximativ 200 milioane euro, astfel ca banca a finantat noile credite acordate din depozitele atrase. La finalul lui 2009, GarantiBank Romania gestiona un portofoliu de credite de 550 milioane euro si avea depozite de 310 milioane euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri