1 / 7

Punctele tari

Cornelia Coman (foto), presedinte al consiliului de administratie al ING Pensii SAFPAP: "Principalul punct forte al industriei de pensii private obligatorii este acela ca, in cei aproape trei ani de la lansare, am reusit sa construim un sistem cu elemente de siguranta si mecanisme de stimulare a concurentei si performantei investitionale, in beneficiul celor peste 5,2 milioane de participanti actuali si a celor care vor adera in viitor.

Un alt atu este increderea tot mai mare de care se bucura sistemul privat in randul populatiei si schimbarea de mentalitate pe care o observam la nivelul participantilor. Nu in ultimul rand, piata de pensii private din Romania reprezinta un exemplu de succes in regiune, inregistrand in fiecare an de la debut rezultate investitionale semnificativ peste medie. Astfel, de la lansare si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii au avut un randament mediu anualizat de 15,2%, conform APAPR."

Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private: "Romania dispune de un acord ferm cu organismele financiare internationale care sprijina dezvoltarea pensiilor private. Astfel, pentru atenuarea riscului politic acest acord este un atu important."

Ioan Vreme, CEO in cadrul Generali Pensii: "Este remarcabil si, evident, constituie si punctul forte al acestui segment, faptul ca aceasta industrie nu a fost afectata de criza financiara si, dimpotriva, a progresat.

In plus, fata de alte tari din regiune, un lucru pozitiv este continuarea reformei pensiilor nu numai prin pastrarea sistemului pensiilor private obligatorii si facultative, ci si prin extinderea acestuia ca urmare a includerii unor noi categorii socio-profesionale (legea unitara a pensiilor) si a pregatirii cadrului legislativ al pensiilor ocupationale. Din perspectiva participantilor, esential este ca randamentele pietei pensiilor au fost si sunt real pozitive, superioare inflatiei. "

Radu Craciun, director de investitii Eureko Fond de Pensii: "Profesionalismul administrarii fondurilor, ceea ce a dus la rezultate investitionale foarte bune.

De asemenea, experienta si puterea financiara a firmelor care sunt in spatele administratorilor."

Mihai Bobocea, secretar general al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat: "Arhitectura legislativa solida si numeroasele elemente de siguranta si garantii ale fondurilor de pensii private, precum si istoricul foarte bun de performanta investitionala in perioada ultimilor 3-4 ani, in pofida crizei financiare si economice globale.

Nu in ultimul rand, mentionez consolidarea si maturizarea reglementarilor si procedurilor in sistem, creand premisele cresterii sanatoase pe viitor."



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri