3 / 6

Sefa de promotie, cu media 10

Andreea Diosteanu are 25 de ani si lucreaza din 2008 ca dezvoltator de software la Totalsoft, unul dintre cei mai mari producatori romanesti de soft.

Chiar daca acum lucreaza intr-un domeniu cu multe cifre, in clasa a V-a, atunci cand a inceput sa participe la olimpiade, a ales domeniul umanist, mai exact a concurat la olimpiade de limba romana ori engleza si la concursuri de poezie.

Abia la liceu s-a orientat catre stiintele exacte, iar de atunci si-a dorit sa devina dezvoltator de software. Visul ei este sa ajunga manager de proiect in IT.

In timpul liceului a obtinut de doua ori premiul al doilea si de doua ori mentiuni la olimpiadele judetene de matematica, pe langa acestea obtinand diferite alte premii la concursuri locale si nationale de matematica. Ulterior s-a inscris la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pe care a absolvit-o ca sefa de promotie in 2008, cu media 10.

“Participarile la competitii m-au ajutat sa imi gestionez emotiile, sa fac fata stresului, sa pot vorbi in public, sa sustin prezentari in fata unei audiente variate. De asemenea, au reprezentat baza fundamentala pentru formarea unui mod de gandire riguros, organizat, logic, analitic si totodata critic, lucru necesar in domeniul IT", explica Diosteanu.

Ea aminteste si de faptul ca participarile la diferite competitii ii ajuta pe tineri sa fie remarcati de angajatori. De exemplu, faptul ca in anii 2006 si 2007 a fost finalista la competitia Imagine Cup, organizata de Microsoft, i-a oferit sansa sa colaboreze in timpul facultatii cu Microsoft in calitate de student partener, dar si de a se angaja la Totalsoft.

Daca in liceu visa la o cariera in programare, acum isi doreste sa se implice si in zona de cercetare si inovare in domeniul IT.

De aceea s-a inscris la cursurile Institutului de Studii Doctorale din cadrul ASE Bucuresti unde studiaza domeniul inteligentei artificiale si colaboreaza cu grupul de inteligenta artificiala de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii Tor Vergata din Roma.

Desi a avut mai multe ocazii de a studia ori lucra in strainatate, a ramas in Romania pentru ca a crezut ca si in tara isi poate atinge obiectivele.

“Chiar daca mentalitatea romanului este aceea de a se autocompatimi si de a se lamenta, eu cred ca o persoana competitiva si dinamica poate avea rezultate si poate fi apreciata si in Romania, poate chiar mai bine decat in strainatate, unde suntem priviti cu o unda de indoiala din cauza anumitor comportamente cu care, din pacate, ne-am facut <<remarcati>> ca nationalitate”, afirma tanara.

Dintre cei aproximativ 400 de salariati ai Totalsoft, in jur de 10% au participat la diferite olimpiade, in special de matematica si informatica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri