5 / 6

Gandirea matematica te ajuta in orice problema

Daniel Lupei este programator in cadrul grupului Softwin, lansat in 1990 de sotii Florin si Mariuca Talpes si care a devenit intre timp unul dintre cei mai mari producatori de software din Romania.

Tanarul de 27 de ani a participat anual in gimnaziu si liceu la fazele regionale ale concursurilor de matematica, iar in anul 2000 a obtinut premiul al treilea la etapa nationala a olimpiadei de matematica.

“Cred ca au avut un efect foarte puternic asupra evolutiei mele profesionale. In primul rand, dezvoltarea gandirii matematice te ajuta in abordarea oricarei probleme pentru ca esti deja obisnuit sa abstractizezi si sa gasesti corelatii cu probleme similare ale caror solutii le cunosti. In al doilea rand, demonstratiile matematice sunt caracterizate de o eleganta catre care tinzi si cand dezvolti aplicatii software “, explica Lupei.

Atunci cand participa la diferite olimpiade isi dorea sa aiba sansa de a avea o cariera in domeniul cercetarii, iar programatorul lucreaza acum la un proiect de prelucrare a limbajului natural care cuprinde aplicatii de corectie lexicala si sintactica precum si traducere automata.

A fost atras vreodata sa lucreze in strainatate?

“Da, am fost plecat pentru studii dar m-am intors pentru a fi alaturi de familie si prieteni si pentru a profita de oportunitatile de la noi”, spune Lupei.

Grupul Softwin are in jur de 200 de salariati si este format din companiile Ascenta (divizia de consultanta si servicii IT), Intuitext (soft educational), Paxato (divizia de contact center) si incubatorul de afaceri Softwin.

Aproximativ 3-5% dintre angajatii companiei au ajuns cel putin la faza judeteana a olimpiadelor la care au participat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri