Sony, doua tablete "iPad Killer"

Sony, doua tablete "iPad Killer"Viitoarele tablete Sony bazate pe sistemul de operare Honeycomb, cu un singur ecran si respectiv ecran dublu, se vor numi Tablet S si Tablet P si vor avea preturi incepand cu 480 $ si respectiv 600 $, a anuntat joi compania, in cadrul targului tehnologic IFA de la Berlin.

Ca multi alti vendori, si Sony spera sa “stirbeasca” vanzarile Apple iPad si sa atraga o cota de piata cat mai mare, scrie PCWorld.com.

Tabletele Sony proplseaza acest segment de piata “la un nivel cu totul nou”, a sustinut Howard Stringer, presedinte si CEO al companiei asiatice.

“Nu conteaza cine o face primul, ci cine o face mai bine”, spune Stringer.

Sony sper ca factorul diferentiator sa fie continutul. Tablet S si P vor veni cu servicii de muzica si filme integrate. Tot la IFA, compania a anuntat ca va ingloba toate serviciile de continut sub brand-ul Sony Entertainment Network.

Tablet S si P sunt ambele certificate PlayStation, ceea ce inseamna ca posesorii vor putea sa joace primele generatii de jocuri pentru consola.

Tablet S are un ecran de 9,4 inci, partea superioara a tabletei fiind mai groasa decat cea inferioara. La punctul cel mai gros, tableta are 20,6 mm. Are procesor Nvidia Tegra 2 la 1 GHz.

Dupa cum deja este standard in industrie, tableta va veni in doua versiuni – doar cu WiFi sau si cu WiFi si cu 3G. Capacitatea de stocare este ori de 16 Gb ori de 32 Gb. Tableta permite carduri SD.

Versiunea WiFi va fi lansata pe piata in Europa la finalul lunii septembrie, in timp ce versiunea cu 3G va ajunge in noiembrie.

Cantarind 625 de grame, Tablet S cu WiFi si 3G este mai grea decat Samsung Galaxy Tab 10.1 si iPad 2, care cantaresc 565 g si respectiv 613 g.

Pe de alta parte, Tablet P este cea mai usoara, cantarind doar 372 grame. P este o tableta rabatabila, cu doua ecrane de 5,5 inci – arata “ca un Nintendo DS pe steroizi”. Tableta are acelasi procesor Nvidia Tegra 2 si va veni doar in versiunea WiFi cu 3G. Capacitatea de stocare este de doar 4 Gb dar poate fi extinsa printr-un card microSD. Tableta va fi disponibila incepand din noiembrie, conform Sony.

Ambele modele au camere frontale si pe spate de 0,3 MP si respectiv 5 MP.

Lenovo ataca cu o tableta de doar 200$

Lenovo ataca cu o tableta de doar 200$Lenovo a prezentat joi detalii despre noua tableta IdeaPad A1 Android, cel mai surprinzator factor fiind pretul de doar 200 $, scrie VentureBeat.com.

Acest factor poate fi unul decisiv pe o piata extrem de aglomerata a tabletelor PC.

Dupa ce HP a redus, recent, pretul tabletei TouchPad la doar 100%, consumatorii au achizitionat intreg stocul in mai putin de o zi. Cu Apple care cere pentru iPad minim 500 $, alti producatori ar putea avea sansa sa atraga consumatorii din pragul de jos – pana in prezent insa, niciunul nu a reusit.

Luand acest lucru in considerare, miscarea Lenovo de a oferi IdeaPad A1 la doar 200 $ este una interesanta. Doua caracteristici care fac ca IdeaPad A1 sa fie o tableta buna la acest pret sunt ecranul de rezolutie buna (1024x600 pixeli) precum si faptul ca este capacitiv. Multe dintre tabletele ieftine au ecran rezistiv, raspunzand mai greu comenzilor.

Alte elemente mai putin atractive ale tabletei sunt faptul ca ruleaza Android 2.3 Gingerbread, mai vechi decat Honeycomb. Ruleaza pe un procesor single-core de 1 GHz Cortex A8, are o camera de 3 MP pe spate si de 0.3 pe fata, memorie de doar 2 Ghz cu capacitate de marire prin microSD.

IdeaPad A1 va intra pe piata in luna septembrie, in culori diferite – albastru, roz, precum si alb si negru.

Ti s-ar parea interesant sa achizitionezi aceasta tableta, la 200 $?

LG, televizor Full LED TV, 3D

LG, televizor Full LED TV, 3DProducatorul asiatic LG a dezvaluit la IFA televizorul de 55 inci, Nano Full LED TV. In cel mai recent line-up al companiei, LG ofera functii complete de 3D si functii avansate pentru experiente cinematografice, scrie MoneyControl.com.

Includerea tehnologiilor Smart TV permit utilizatorilor accesul la Web de pe televizorul LED, precum si vizionarea de filme 3D folosind aplicatii LG. Printre alte functii, LG a mentionat capacitatea de conversie din 2D in 3D, reusind sa creeze imagini de calitate 3D din formate clasice. Ochelarii necesari vizualizarii in 3D au 16 grame, usori fata de alte modele.

Televizorul poate fi cuplat la un sistem 9.1 3D Cinema HX906TX precum si patru speakere “de podea”, cu efecte 3D.

Compania asiatica nu a oferit informatii despre pret si data lansarii.

HTC prezinta un telefon gigant - Titan

HTC prezinta un telefon gigant - TitanHTC a prezentat vineri primele doua terminale Windows Phone 7.5 “Mango”, intre ele regasindu-se si HTC Titan, un telefon cu ecran de 4.7 inci si dotat cu cel mai rapid procesor de pe telefoanele Windows Phone, scrie PCMag.com. Procesorul Titan este de 1,5 GHz Qualcomm.

Ecranul de 4,7 inci, foarte mare pentru smartphone-uri, are o rezolutie de doar 800x480 – o cerinta a Micrsofot- dar HTC a tinut sa sublinieze ca acest lucru face ca unele aplicatii, precum Excel, sa fie mai usor de accesat.

Terminalul are o camera de 8 MP pe verso si una de 1.3 pe fata, si o capacitate de stocare de 16 Gb. Cele doua terminale nu au integrat Skype, dar producatorul promite ca va fi disponibil in curand.

Titan vine alaturi de HTC Radar, un terminal de dimensiuni mai mici si, aparent, mai ieftin. Radar are un corp metalic (fara posibilitatea de schimbare a bateriei de catre utilizator) si este mai usor de tinut in mana, datorita ecranului de 3,8 inci. Camera de pe verso are 5MP in timp ce cea frontala 1 MP. Procesorul este de 1 GHz si are o capacitate de stocare de 8 Gb.

Ambele telefoane vor ajunge in Europa in octombrie.

Sursa foto: PCMag.com.

Sony, PC touch-screen 3D

Sony, PC touch-screen 3DSony a mai prezentat la IFA noul Sony Vaio L, un PC touch-screen cu ecran 3D. Ecranul are o rezolutie de 1.920 x 1080 si suporta multi-touch, nefiind nevoie de mouse pentru navigare.

Vaio L accepta continut 3D prin intermediul Blu-ray-ului integrat, inclusiv filme si jocuri, precum si continut 3D din camere video speciale. Pentru vizualizare este necesara o pereche de ochelari 3D.

Vaio L va rula pe a doua generatie de Intel Core, avand pana la 8GB DDR3 SDRAM, hard-disk de 1 TB, placa grafica Nvidia GeForce GT540M cu 1GB VRAM. Conectivitatea include 2 X USB 3.0, un port HDMI, 3 X USB 2.0, Bluetooth 3.0 si WLAN 802.11b/g/n.

Vaio L va fi disponibil din octombrie, oficialii producatorului nipon nefacand public pretul.