Gadget-urile iti citesc mintea

Gadget-urile iti citesc minteaIBM si alte companii de tehnologie lucreaza la device-uri pe care le poti controla cu puterea mintii. De exemplu, nu va mai fi necesar sa apesi pe un ecran sau pe o serie de butoane pentru a telefona cuiva ci, intr-un viitor nu indepartat, vei putea forma un numar doar gandindu-te la persoana pe care vrei sa o apelezi, conform oficialilor companiei de tehnologie ce a implinit recent 100 de ani.

“La fel si in cazul cursorului de la computere – il vei putea controla doar cu puterea gandului, sa faca click unde doresti tu”, spun oficiali ai IBM.

Forme incipiente ale acestei tehnologii au fost deja testate cu succes. Tehnologia necesita casti speciale care sa iti citeasca fluxurile energetice ale creierului precum si expresia faciala. In cinci ani vom vedea primele aplicatii in gaming si in industria entertainmentului.

Sursa foto: LATimesblog

Fara parole sau coduri PIN

Fara parole sau coduri PINParolele vor fi lasate la o parte pe masura ce device-urile iti vor permite accesul prin recunoastere mult mai personala.

“Fizicul tau, ca fiinta biologica, va deveni cheia identitatii tale. Imagineaza-ti ca vei putea merge la ATM sa scoti bani si acesta te va recunoaste dupa voce sau dupa retina. La fel, vei putea accesa aplicatii si site-uri de pe mobil. Un sistem similar poate fi deja gasit in cel mai nou sistem de operare Google Android, IceCream Sandwich, in aplicatia “face unlock”.

Sursa foto: Pixomar

Omul produce electricitatea necesara pentru locuinte

Omul produce electricitatea necesara pentru locuinteIBM estimeaza ca in viitorul apropiat vom avea tehnologia necesara pentru a genera singuri puterea electrica necesara pentru locuintele noastre. “Orice se misca sau produce caldura are potentialul de a produce energie care poate fi incapsulata si folosita. Atunci cand mergi, faci jogging sau mergi pe bicicleta, caldura de la computer, chiar si apa care curge prin conducte”.

Tehnologia de colectare a acestei energii cinetica este in curs de dezvoltare, echipa IBM din Irlanda facand pasi importanti in acest sens.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Tehnologiile mobile vor apropia nivelul de dezvoltare al tarilor

Tehnologiile mobile vor apropia nivelul de dezvoltare al tarilorIn prezent, discrepanta dintre tarile care au acces la tehnologii moderne si cele care au mai putin acces, in special tarile emergente, este una foarte mare. In urmatorii cinci ani insa, aceasta diferenta se va reduce, pe masura ce accesul la informatie se va face din ce in ce mai usor, prin tehnologii mobile.

India este un exemplu in acest sens. IBM estimeaza ca in urmatorii cinci ani se vor comercializa pe plan global peste 5,6 miliarde de device-uri mobile.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Fara mail-uri in junk

Fara mail-uri in junkMesajele nedorite, care intra deseori in junk, nu vor mai exista in urmatorii cinci ani, prezice IBM. Daca se va intampla acest lucru, nu va fi pentru ca firmele vor trimite mai putine mail-uri ci pentru ca mesajele nesolicitate vor fi atat de personalizate si relevante incat va parea ca de fapt nu sunt spam-uri. Acest lucru se va realiza prin urmarirea din ce in ce mai eficienta a internautilor si a activitatilor online ale lor. “Simultan, filtrele pentru spam vor fi atat de precise incat nu vei mai fi deranjat”.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Ce parere ai de cele cinci predictii ale IBM pentru urmatorii cinci ani? Tu ce prezici? Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi.