Motorola Xoom 2

Motorola Xoom 2Disponibila la Orange Romania, Motorola Xoom 2 are un procesor dual core de 1,2 Ghz, memorie de 16 Gb, inregistrare si redare Full HD pe o diagonala a ecranului de 10,1 inci. Pretul este poate destul de ridicat pentru capacitatea tabletei – porneste de la 300 de euro si, in functie de abonament, poate ajunge pana la aproape 600 de euro.

Toshiba Thrive

Toshiba ThrivePretul acestei tablete este mai competitiv – intre 380 si 430 de dolari, are suport USB, full HDMI, slot SD si baterie ce poate fi inlocuita. Acesti factori pot explica design-ul ceva mai gros. Tableta, in versiunea de 16 sau de 32 Gb, ruleaza pe sistemul de operare Android Honeycomb.

Greutatea este destul de mare – 400 de grame, la o grosime de 11,9 mm. Tableta se gaseste in prezent si pe site-ul de licitatii Okazii.ro la preturi ce incep cu 1.300 de lei.

Kindle Fire

Kindle FireKindle Fire este o tableta de 7 inci care se conecteaza rapid la magazinul online Amazon.com si poti avea acces la o colectie masiva de muzica, video, aplicatii sau carti – majoritatea contra cost. Are un web browser usor de folosit (Android modificat) si in magazinul de aplicatii detine cele mai descarcate aplicatii. Fire este ieftin (in Romania poate fi achizitionat la circa 900 de lei) si are o calitate ridicata, pentru acest pret.

Pretul redus vine insa cu cateva minusuri. Nu permite conectivitate 3G, nu are camere, microfon, GPS sau servicii de localizare. Cea mai mare problema este insa spatiul de stocare redus, doar 8Gb, fara posibilitate de a il extinde. Luminozitatea ecranului poate fi mai buna. De asemenea, ai nevoie de un cont Amazon Prime (contra cost) pentru a beneficia de cateva optiuni suplimentare.

Asus Eee Pad Transformer Prime

Asus Eee Pad Transformer PrimeTransformer Prime are un design inspirat din cel al iPad 2, insa mai subtire si aproape la fel de usor, incluzand insa si slot microSD si suport Micro-HDMI. Prime permite rularea de video 1080p si include o camera de 8 MP. Sistemul de operare Ice Cream Sandwich aduce mici imbunatatiri fata de versiunea anterioara a sistemului de operare, Honeycomb.

Pretul este insa mai ridicat decat in cazul altor tablete (circa 2.800 de lei in retail). De asemenea, docata, tableta devine grea si poate aluneca usor.

Appe iPad 2

Appe iPad 2iPad 2 permite conectarea 3G, are doua camere (frontala si dorsala), FaceTime video chat. Interfata este usor de folosit, mai ales de catre cei familiarizati cu produsele Apple si AppStore este cel mai mare magazin de aplicatii din lume, in prezent. Calitatea fotografica este insa mediocra, nu suporta Adobe Flash si port-urile HDMI, USB si SD au nevoie de adaptoare speciale.

Pretul a scazut insa si pe piata locala, odata cu lansarea noului iPad – de la 1.700 de lei.