Samsung la IFA 2012

Samsung la IFA 2012De la Samsung, unul din cei mai mari producatori de electronice, se asteapta foarte multe. Anuntat oficial pentru data de 29 august, “flagshipul” producatorilor sud-coreeni va fi smartphone-ul Galaxy Note 2, telefonul-tableta care a inregistrat un succes neasteptat cu prima versiune lansata.

Ultimele zvonuri legate de viitorul smartphone produs de Samsung sustin ca avea un ecran mai mare - de 5,5 inch - si un procesor mai performant decat predecesorul sau, noteaza GSMArena.com.

Primul model Galaxy Note a avut ecran de 5,3 inch, insa Galaxy Note 2 va dispune o dimensiune de 5,5 inch tip SuperAMOLED, cu o rezolutie mai mare - de 1680x1050 pixeli - cu densitate a numarului de pixeli de 360ppi (pixel-per-inch – n-red).

Noul Samsung Galaxy Note 2 va avea un procesor dual-core ARM-15 si 1,5 GB memorie RAM si o camera foto de 8 MP.

Mai mult decat atat, gadgetul celor de la Samsung va avea si conectivitate 4G LTE in versiunea internationala, scria Wall-Street.ro la inceputul lunii august.

De cealalta parte, pe segmentul de home entertainment, Samsung pregateste lansarea unei noi game de televizoare bazate pe tehnologia OLED, in timp ce pe linia portabilelor, producatorul sud-coreean ar putea prezenta un ultrabook cu touchscreen numit Ultra Convertible.

Foto cover: captura androidheadlines.com


Microsoft la IFA 2012

Microsoft la IFA 2012Desi prefera mai mult evenimentele de lansare proprii, la editia din acest an a IFA Berlin, Microsoft pregateste “artileria grea”.

Windows 8 este principalul punct de interes pe care americanii il au in dotare, urmat indeaproape de Surface – pariul Microsoft pe piata tabletelor.

Varianta ARM a tabletei Surface are o greutate de 680 de grame si o grosime de 9,3 milimetri, cu carcasa din magneziu si procesor grafic Nvidia Tegra 3.

Varianta cu Windows 8 Pro va avea, pe langa sistemul de operare mai complex, o baterie mai mare, un procesor Core i5 cu tehnologie Ivy Bridge, porturi USB 3.0 in loc de 2.0 si stocare de 64 sau 128 GB, dublu fata de versiunea RT. Display-ul tabletei cu Windows 8 va avea de asemenea o rezolutie mai mare de1080p (Full HD).

Prezentata initial la evenimentul Computex din luna iunie, tableta Surface ar putea ajunge la IFA Berlin si in versiunea finala – cea pe platforma x86.

Sony la IFA 2012

Sony la IFA 2012In ciuda vanzarilor scazute din ultima vreme, producatorul japonez de electronice promite lansarea unor gadget-uri care ar putea stimula cresterea vanzarilor.

La evenimentul tehnologic desfasurat in capitala Germaniei, Sony ar putea prezenta Sony Xperia T, unul din cele mai noi pariuri pe piata telefoanelor inteligente.

Cu un posibil ecran de 4,3 inch, procesor tip dual-core de 1,5 Ghz, 1GB memorie RAM, o camera foto de 13MP si echipat cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Sony isi pune mari sperante in noul prototip asteptat sa fie prezentat la IFA 2012.

Activa nu de foarte mult timp si pe segmentul tabletelor, Sony ar putea prezenta inca o tableta Xperia – despre care s-a speculat foarte mult in ultima perioada. Pe langa modelele Sony Tablet P si Sony Tablet S pe care le are in prezent este de asteptat ca producatorul japonez sa prezinta o generatie de tablete cu tastatura incorporata si va fi cu circa 40% mai subtire decat dispozitivele precedente.

Pe segmentul televizoarelor, Sony ar putea prezenta tehnologia Crystal LED, despre care producatorul japonez spune ca este rivalul OLED. Initial, Crystal LED ar fi trebuit sa fie prezentata in cadrul CES 2012 (Computer Electronics Show), eveniment desfasurat la inceputul anului in Las Vegas.

Asus la IFA 2012

Asus la IFA 2012Dupa ce si-a prezentat marea majoritate a noilor produse in cadrul Computex, producatorul taiwanez va prezenta un “hibrid” notebook/tableta numit Asus Taichi, noteaza engadget.com.

Totodata, Asus ar putea lansa ZenBook Prime Touchscreen – un ultrabook dotat cu ecran capacitiv si Asus Transformer Book.

Lenovo la IFA 2012

Lenovo la IFA 2012Compania chineza Lenovo, care estepe cale sa devina cel mai mare producator de PC-uri din lume, pregateste cateva lansari importante la IFA Berlin 2012.

Cu exceptia telefonului-tableta IdeaTab A2105, Lenovo a pregatit si doua tablete mai mari: IdeaTab A2107 cu diagonala de 7 inch si IdeaTab A2109, de 9 inch, noteaza TechRadar.com.

Toate modelele sunt programate sa fie lansate in luna septembrie a acestui an.

Captura foto: itechnews.net

Toshiba la IFA 2012

Toshiba la IFA 2012Producatorul japonez de electronice Toshiba a fost destul de tacut in ceea ce priveste contributia la editia din acest an a IFA Berlin.

Cel mai probabil este de asteptat ca japonezii sa lanseze o alta versiune a ZL2 - un televizor cu plasma de foarte inalta rezolutie (4K) cu un pret de pornire de 5.500 lire sterline.

Totodata, Toshiba planuieste lansarea unei noi versiuni a tehnologiei Transfer Jet (un concept care prezinta un sistem de stocare SSD tip wireless) pe care o va incorpora pe viitoarele tablete in dezvoltare.

LG la IFA 2012

LG la IFA 2012Producatorul sud-coreean de electronice LG s-a folosit la maximum in trecut de evenimentele de la Berlin pentru a prezenta cele mai noi tendinte pe care le ofera.

“Flagship-ul” evenimentului va fi LG Optimus Vu, telefonul-tableta al producatorilor sud-coreeni – competitor direct al seriei Galaxy Note.

Deasemenea, LG ar putea prezenta si o noua gama de smartphone-uri echipate cu unul din cele mai noi procesoare create de producatorul sud-coreean - L9 quad core, precizeaza TechRadar.com.

Philips la IFA 2012

Philips la IFA 2012Inca de la evenimentul de anul trecut, Philips a adus schimbari majore. Dupa colaborarea incheiata cu grupul TP Vision pentru dezvoltarea gamei proprii de televizoare, producatorul olandez de electronice si electrocasnice promite noi modele si in acest an.

Philips a pregatit totodata si un website dedicat evenimentului din acest an unde va transmite live desfasurarile de la standul sau din cadrul IFA Berlin 2012.

Acer la IFA 2012

Acer la IFA 2012Producatorul de calculatoare Acer s-a folosit mereu de evenimentul IFA pentru a-si prezenta cele mai noi tehnologii, iar in editia din acest an nu vor sa faca rabat.

Acer Aspire S7 si tabletele Iconia Tab W510 sau Iconia W700 sunt noile gadget-uri pe care cel mai probabil grupul taiwanez le va aduce la evenimentul de la finalul lunii august.

Ultrabook-ul Aspire S7 vine in 3 variante de dimensiuni, fiind totodata si primul gadget de acest tip care va incorpora noul sistem de operare Windows 8.

Panasonic la IFA 2012

Panasonic la IFA 2012Domeniul pe care se vor axa japonezii de la Panasonic in acest an la targul tehnologic din Berlin va fi cel al televizoarelor de inalta definitie, dar si smartphone-urile vor fi in centrul atentiei, iar Panasonic Eluga isi va face debutul la IFA Berlin din acest an.

Mai mult decat atat, japonezii au incheiat un contract cu studiourile 20th Century Fox pentru a realiza versiunea 3D pe format de inalta definitie a filmului Titanic. Posibil sa fie prezentate si cateva detalii legate de acest aspect.