iPhone 5 vs. iPhone 4S (low light/detaliu)

iPhone 5 vs. iPhone 4S (low light/detaliu)Echipat cu o camera foto/video iSight de 8 megapixeli, similara modelului de anul trecut, noul iPhone aduce o serie de imbunatatiri nu doar la nivelul caracteristicilor de “pe hartie” ci si in imagine. In conditii de lumina scazuta, detaliile sunt mult mai propuntate decat pe iPhone 4S.

Acest lucru este datorat sensibilitatii ISO care pentru iPhone 4S este limitata la 800, in timp ce iPhone 5 poate atinge si 3200.

Camera iSight de pe iPhone 5 aduce un mod de fotografiere tip panoramare, o viteza de fotografiere cu 40% mai rapida si fotografii mai clare in conditii de lumina redusa.

Foto cover: oneslidephotography.com
Foto test: gizmodo.com


iPhone 5 vs. iPhone 4S (zoom)

iPhone 5 vs. iPhone 4S (zoom)In acest caz, testul realizat a fost facut pe o cladire situata in vecinatatea redactiei Gizmodo.com pentru a stabili nivelul de precizie, acuitate si detaliu al cladirii situata la o distanta considerabila.

Camera de pe iPhone 4S este cu mult depasita de cea folosita pe noul iPhone. Imaginea spune totul.

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3 (low light/detaliu)

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3 (low light/detaliu)In imaginea de mai sus sunt puse “fata in fata” varfurile de gama ale celor doi rivali: Apple si Samsung.
In acest caz, se poate observa ca nu doar la nivelul redarii culorilor ci si la detaliile subiectului imortalizat calitatea camerei foto inclina mult in favoarea sud-coreenilor.

Galaxy S3 dispune de o camera foto cu o rezolutie de 8MP fiind descrisa de reprezentantii companiei ca "inteligenta" – avand posibilitatea de a realiza fotografii multi-shot, iar din cele 8 instantanee pe care le face, aparatul sa o selecteze pe cea mai buna. Camera video filmeaza Full HD@1080p cu 30 cadre/secunda.

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3 (zoom)

iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S3 (zoom)La exterior, in lumina naturala, ambele camere foto se descurca foarte bine. iSight-ul de pe iPhone ofera detalii mai bune si o redare mai buna a culorilor de pe cladirile situate de jur imprejurul subiectului din centrul imaginii.

Galbenul de pe cladiri este redat mai bine, in timp ce subiectul indepartat (cladirea inalta din plan indepartat) ofera detalii mai precise.

iPhone 5 vs. HTC One X (low light/detaliu)

iPhone 5 vs. HTC One X (low light/detaliu)Ca si in cazul testului dintre iPhone 5 si Galaxy S3, camera foto cu care vine echipat varful de gama al HTC se descurca mai bine decat noul iPhone in ceea ce priveste reproducerea culorilor in conditii de lumina scazuta.

Suparator, in cazul HTC One X este “zgomotul” de imagine, caracterizat prin vizibilitatea pixelilor pe fotografie.

iPhone 5 vs. HTC One X (zoom)

iPhone 5 vs. HTC One X (zoom)Nici la capitolul imagine in plina zi, HTC-ul nu exceleaza, atat redarea culorilor cat si calitatea generala a imaginii fiind vizibil mai slabe decat cea realizata cu iPhone 5.

Unul din motive poate tine si de “varsta” pe care One X o are deja pe piata – fiind lansat in luna martie a acestui an, cu doua luni inainte de aparitia Galaxy S3 si cu sase de lansarea iPhone 5.

HTC One X dispune de o camera foto de 8MP.

iPhone 5 vs. Nokia 808 PureView (low light/detaliu)

iPhone 5 vs. Nokia 808 PureView (low light/detaliu)Dotat cu o camera foto de 41 MP, Nokia 808 PureView este smartphone-ul care dispune de “cea mai performanta camera foto” - cand vine vorba de megapixeli.

Acest lucru nu este valabil si in cazul fotografiilor in conditii de lumina scazuta, unde Nokia nu foloseste la maximum potentialul aparatului foto. Diferentele sunt totusi notabile, camera PureView oferind un zgomot de imagine mai redus decat aparatul foto disponibil pe iPhone 5.

Chiar si asa, redarea culorilor ramane pana acum atuul Galaxy S3.

iPhone 5 vs. Nokia 808 PureView (zoom)

iPhone 5 vs. Nokia 808 PureView (zoom)Si aici, redarea culorilor este mai “naturala” in cazul camerei foto cu care vine dotat Nokia 808 PureView, iPhone 5 avand culori, pe modul automat, mult mai aprinse. Capacitatea de transfocare ramane cel mai important atuu pentru terminalul Nokia.

iPhone 5 vs. camera foto compacta (low light/detaliu)

iPhone 5 vs. camera foto compacta (low light/detaliu)Pentru a evidentia modul in care ar trebui sa arate fotografiile, jurnalistii Gizmodo au luat ca reper camera foto compacta Canon S100 – un compact cu o rezolutie de 12,1 MP, sensibilitate ISO 80-6400 si camera video Full HD@1080p.

Diferentele in acest caz sunt notabile, cea mai apropiata captura fiind cea realizata cu Galaxy S3, urmata de Nokia 808 PureView si HTC One X. iPhone 4S nici nu poate fi luat in discutie in acest caz.

iPhone 5 vs. camera foto compacta (zoom)

iPhone 5 vs. camera foto compacta (zoom)In acest caz, captura realizata cu camera foto este mult mai relaxanta pentru ochi, iar redarea culorilor se apropie cel mai mult de realitate.

Chiar si asa, intre toate smartphone-urile testate, iPhone 5 si camera foto cu care vine echipat Nokia 808 PureView se apropie cel mai mult de adevar.